Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελεγχόμενα κέντρα: Διευκρινίσεις του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας
ΕΛΛΑΔΑ

Ελεγχόμενα κέντρα: Διευκρινίσεις του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

Ελεγχόμενα κέντρα: Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι μετανάστες στα ελεγχόμενα κέντρα που θα κατασκευαστούν στην ενδοχώρα, θα μπορούν να βγαίνουν μόνο με άδεια.

Ελεγχόμενα κέντρα: Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής περιέγραψε με αδρές γραμμές τη στοχοθεσία και το μήνυμα της κυβέρνησης με τα μέτρα για το προσφυγικό. Κύριος στόχος, είπε, είναι να σταλεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει στάση στη διαχείριση του προσφυγικού. «Τα μέτρα είναι σκληρότερα. Αυστηρά. Θέλουμε να σταματήσουν οι ροές προς τη χώρα μας», τόνισε ο κ. Στεφανής εξηγώντας παράλληλα ότι εκτός από το εξωτερικό, η κυβέρνηση θέλει επίσης να δείξει στους Έλληνες πολίτες «ότι είμαστε ανθρωπιστές, νοιαζόμαστε για το συνάνθρωπό μας, αλλά πρωτίστως νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους της πατρίδας μας».

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι μετανάστες στα ελεγχόμενα κέντρα που θα κατασκευαστούν στην ενδοχώρα, θα μπορούν να βγαίνουν μόνο με άδεια. Παράλληλα,  προειδοποίησε ακόμη και με διακοπή της διαδικασίας χορήγησης ασύλου εκείνους που δεν θα εφαρμόζουν τις υποχρεώσεις τους. «Βεβαίως (θα ζητεί κανείς άδεια για να βγει από το κέντρο) και μπορεί αν δεν τηρεί τις υποχρεώσεις τις οποίες θα θέσουμε, -διότι ερχόμενος στη χώρα μας πρέπει να εφαρμόσει και κάποιες υποχρεώσεις, τότε και η χώρα μας οφείλει να λάβει μέτρα: είτε να διακόψει τη διαδικασία χορήγησης ασύλου ή να τον μεταφέρει σε κάποιο άλλο κέντρο ή άλλα μέτρα», είπε ο κ. Στεφανής.

Τα θαλάσσια σύνορα

Αναφορικά με τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, τόνισε τη σπουδαιότητα του να μπορούν οι ελληνικές αρχές να εντοπίζουν κινήσεις μόλις ξεκινούν από τα απέναντι παράλια. «Θέλουμε να μπορούμε να είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε κάποια κίνηση από τη στιγμή που ξεκινά από τα απέναντι παράλια. Τότε λοιπόν ερχόμαστε σε επαφή άμεση με τους Τούρκους. Έχουμε δει πως όταν υπάρχει αυτός ο χρόνος, μπορούν και αυτοί να αντιδράσουν, ενώ αν τους αντιληφθούμε όταν θα φτάσουν πάνω στα σύνορα, εκεί δεν μπορούμε να αντιδράσουμε», τόνισε ο κ. Στεφανής.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις