Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πιτίνο ΠΑΟ – επιστροφή: Ξανά στους πράσινους ο Αμερικανός – Απομένουν οι ανακοινώσεις
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πιτίνο ΠΑΟ – επιστροφή: Ξανά στους πράσινους ο Αμερικανός – Απομένουν οι ανακοινώσεις

Πιτίνο ΠΑΟ - επιστροφή: Επιστρέφει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, λίγο μετά την ανάληψη καθηκόντων στο «τιμόνι» της Εθνικής Ομάδας.

Πιτίνο ΠΑΟ – επιστροφή: Η πολυπόθητη για τους πράσινους, επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό είναι γεγονός. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της καθοδήγησης της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, ο διάσημος Αμερικανός coach αναλαμβάνει ξανά και το «τριφύλλι», ύστερα από την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη από τον πάγκο της ομάδας.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είχε θέσει την επιστροφή Πιτίνο ως πρωταρχικό του στόχο, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα είχε και εναλλακτικές λύσεις στο μυαλό του. Πλέον αναμένεται η τυπική οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και έπειτα να ανακοινωθεί η επιστροφή του 67χρονου Αμερικανού με κάθε επισημότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που προπόνησε ο Πιτίνο στην πολυετή καριέρα του.

Με τον Πιτίνο στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός κάνοντας ένα μεγάλο σερί νικών στην Ευρωλίγκα κατάφερε να μπει στην οκτάδα, ενώ σε εγχώριο επίπεδο κατέκτησε το νταμπλ, αφού κέρδισε στον τελικό κυπέλλου τον ΠΑΟΚ με 79-73, ενώ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, νικώντας στην σειρά των τελικών τον Προμηθέα Πατρών με 3-0. Στις 20 Ιουνίου 2019, ενώ είχε πρόταση ανανέωσης από τους πράσινους έχοντας συμφωνήσει, αποφάσισε να μη συνεχίσει στον πράσινο πάγκο λόγω οικογενειακού προβλήματος. Στις 8 Νοεμβρίου, βραβεύτηκε από την ομάδα των πρασίνων, ως ένας από τους σημαντικότερους προπονητές στην ιστορία της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις