Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μουρίνιο – Τότεναμ: Ο «Special One» στον πάγκο των Spurs
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουρίνιο – Τότεναμ: Ο «Special One» στον πάγκο των Spurs

Μουρίνιο - Τότεναμ: Δεν άργησαν οι υπεύθυνοι της Τότεναμ να βρουν τον αντικαταστάτη του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Μουρίνιο – ΤότεναμΎστερα από την απομάκρυνση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο από το «τιμόνι» της ομάδας του Λονδίνου, η Τότεναμ περνάει από σήμερα στην εποχή «Ζοσέ Μουρίνιο». Η απόλυση του Αργεντινού τεχνικού έσκασε σαν «βόμβα» στην Premier League το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο οι ιθύνοντες του αγγλικού συλλόγου δεν άργησαν να βρουν τον αντικαταστάτη του.

Νέος «καπετάνιος» λοιπόν στον πάγκο των Spurs θα είναι ο «Special One», ο οποίος ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τη διοίκηση Λέβι, η οποία τον είχε στα πλάνα της εδώ και καιρό, με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκουν «τομή» το βράδυ της Τρίτης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Τότεναμ θα αποτελέσει τον τρίτο σταθμό του 56χρονου Πορτογάλου προπονητή στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μουρίνιο – Τότεναμ: Το «βαρύ» βιογραφικό του Πορτογάλου

Ο Ζοζέ Μάριο ντος Σάντος Φελίξ Μουρίνιο είναι Πορτογάλος προπονητής ποδοσφαίρου, πρώην ποδοσφαιριστής και θεωρείται από πολλούς από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με πολλές διακρίσεις και τίτλους. Γεννήθηκε το 1963 στο Σετουμπάλ της Πορτογαλίας. Προτού ασχοληθεί με την προπονητική είχε μια σύντομη ποδοσφαιρική καριέρα με τις φανέλες της Μπελενένσες και της Ρίο Άβε, πριν κρεμάσει τα παπούτσια του, αγωνιζόμενος κυρίως σε ερασιτεχνικούς συλλόγους.

Έπειτα, ξεκίνησε την καριέρα του ως μεταφραστής του Άγγλου προπονητή Σερ Μπόμπι Ρόμπσον στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην Πόρτο και στη Μπαρτσελόνα. Όταν ο Ρόμπσον έφυγε από τη Μπαρτσελόνα, ο Μουρίνιο έμεινε για ακόμα τρία χρόνια ως βοηθός του Ολλανδού προπονητή Λουίς Βαν Γκάαλ, ενώ προπονούσε τη Μπαρτσελόνα Β. Έχει κατακτήσει δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ (το 2004 με την Πόρτο και το 2010 με την Ίντερ). Επίσης, κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2003), έχει πάρει Πρωτάθλημα και Κύπελλο σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Πορτογαλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία) και έχει κατακτήσει και ένα Europa League (2017).

Είναι ανάμεσα στους τέσσερις προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών / Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες: οι άλλοι τρεις είναι ο Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ 1970, Αμβούργο 1983), ο Ότμαρ Χίτζφελντ (Μπορούσια Ντόρτμουντ 1997, Μπάγερν Μονάχου 2001) και ο Γιουπ Χάινκες (Ρεάλ Μαδρίτης 1998, Μπάγερν Μονάχου 2013). Το 2010, η FIFA του απένειμε το βραβείο της Χρυσής Μπάλας στην κατηγορία Καλύτερος Προπονητής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις