Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υπηρεσιακό όπλο – κλοπή: Στα χέρια αλλοδαπών όπλο αστυνομικού
ΕΛΛΑΔΑ

Υπηρεσιακό όπλο – κλοπή: Στα χέρια αλλοδαπών όπλο αστυνομικού

Υπηρεσιακό όπλο – κλοπή: Χιλιανοί έκλεψαν όπλο από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας και το πούλησαν σε έναν υπήκοο Αγίου Δομίνικου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε.

Υπηρεσιακό όπλο – κλοπή: Έκλεψαν και πούλησαν όπλο αστυνομικού μαζί με γεμιστήρες και σφαίρες! Ο λόγος για τα μέλη σπείρας Χιλιανών, τα οποία, παριστάνοντας τους ταξιδιώτες, έφθαναν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και την ώρα που οι πραγματικοί ταξιδιώτες έπιναν το αναψυκτικό τους, πλησίαζαν στα καφέ και αφαιρούσαν τσάντες και πορτοφόλια. Ενώ ο χώρος δράσης της τετραμελούς σπείρας ήταν οι αίθουσες του αεροδρομίου, έγινε γνωστό ότι μέλη της ίδιας ομάδας, ήταν οι δράστες της κλοπής όπλου αστυνομικού, το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου στην οδό Ερμού.

Τότε, όπως είχε γίνει γνωστό, ο αστυνομικός καθόταν σε κάποιο εστιατόρια και είχε το όπλο με τους γεμιστήρες σε ένα τσαντάκι, που είχε κρεμάσει στην καρέκλα. Δεν άργησαν να το εξαφανίσουν οι δράστες. Ένας από τους Χιλιανούς το πούλησε σε έναν υπήκοο Αγίου Δομίνικου, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στο Νέο Κόσμο και είπε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε ότι το όπλο ήταν κλεμμένο από αστυνομικό… Σε ό,τι αφορά τους δράστες, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο, οι δύο από τους τέσσερις Χιλιανούς. Για τον έναν μάλιστα λένε αστυνομικοί ότι καταζητείται στη χώρα του. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οι άλλοι δύο, μεταξύ των οποίων μία κοπέλα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Υπηρεσιακό όπλο – κλοπή: Από τον Σεπτέμβριο η δράση της σπείρας

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, λέει η Αστυνομία, διέπρατταν κλοπές τσαντών από επιβάτες-ταξιδιώτες, που βρίσκονταν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον χώρο των αναχωρήσεων. Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Χρηματικά ποσά σε νομίσματα διαφόρων κρατών.
  • Δύο σπρέι πιπεριού
  • Πλαστά έγγραφα
  • Κατσαβίδι
  • Πέντε ζευγάρια γυαλιά
  • Τρία πορτοφόλια
  • Δύο τσάντες
  • Τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Δεν ήταν η μόνη σπείρα στο αεροδρόμιο

Δεν ήταν όμως η μόνη σπείρα που δρούσε με θύματα επιβάτες στο αεροδρόμιο. Στην αίθουσα αφίξεων, είχε συλληφθεί, προ ημερών, ένας 35χρονος από την Αλγερία, την ώρα που είχε πάρει στα χέρια του την αποσκευή ενός επιβάτη. Η Αστυνομία είπε ότι ο συλληφθείς «εντόπιζε επιβάτες που ήταν απασχολημένοι και δεν είχαν οπτική επαφή με τις αποσκευές τους και στη συνέχεια, χωρίς να γίνεται αντιληπτός, αποσπούσε τις τσάντες τους». Κάποιοι που έχαναν τις αποσκευές τους, δεν προλάβαιναν, όταν το αντιλαμβάνονταν, να κάνουν την καταγγελία γιατί θα έχαναν την πτήση…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις