Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας: O Συμεών φιλάει το χέρι νεαρού σε αναπηρικό αμαξίδιο
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας: O Συμεών φιλάει το χέρι νεαρού σε αναπηρικό αμαξίδιο

Νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Ο νέος Ποιμενάρχης συνάντησε έναν νεαρό σε αναπηρικό αμαξίδιο σταμάτησε, τον ευλόγησε, τον αγκάλιασε και στη συνέχεια έσκυψε και φίλησε το χέρι του.

Νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Μια συγκινητική στιγμή κατέγραψαν οι κάμερες, από την υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών στη Λαμία. Ο νέος Ποιμενάρχης αναχωρώντας από την πλατεία Πάρκου για τον Μητροπολιτικό ναό συνάντησε έναν νεαρό σε αναπηρικό αμαξίδιο, ο οποίος ανεβαίνει το δικό του «Γολγοθά». Ο κκ Συμεών σταμάτησε, τον ευλόγησε, τον αγκάλιασε και στη συνέχεια έσκυψε και φίλησε το χέρι του νεαρού, λέγοντάς του: «Θα παλέψεις κι άλλο και θα σηκωθείς όρθιος. Θα θυμηθείς….».

Ο νέος μητροπολίτης Συμεών ενθρονίστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας το Σάββατο, μια μέρα μεγάλης γιορτής για την πόλη. Κατά τη διάρκεια της υποδοχής στη Λαμία από τον δήμαρχο της πόλης Θύμιο Καραϊσκο απηύθυνε κάλεσμα «σε όλους όσοι ήρθαν στη Λαμία για την ενθρόνισή μου να την επισκέπτονται συχνά» όπως τόνισε, για να συμπληρώσει ότι υπηρέτησε στην περιοχή ως στρατιώτης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έρχομαι και πάλι ως στρατιώτης Ιησού Χριστού, με την ευχή του πνευματικού μου πατέρα, Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, για να υπηρετήσω όχι ως έφεδρος αλλά ως μόνιμος την τοπική μητρόπολη».

«Ο ερχομός σας εγκαινιάζει μια νέα σελίδα για τον τόπο μας», είπε χαρακτηριστικά. «Ο ερχομός σας φέρει ελπίδα και βεβαιότητα που πηγάζει από τον πλούτο των χαρισμάτων με τα οποία η χάρη του Θεού σας έχει προικίσει. Έρχεστε να διακονήσετε έναν τόπο ειρηνικό και φιλοπρόοδο. Είμαι βέβαιος ότι θα είστε άξιος συνεχιστής των πρακατόχων σας», είπε ο δήμαρχος της Λαμίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο δημιουργικό και πολύπλευρο έργο του εκλιπόντος Μητροπολίτη Νικολάου.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο
H συγκινητική στιγμή που κατέγραψε η κάμερα του LamiaReport από την σημερινή υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Συμέων.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις