Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Έκτη αίσθηση – ηθοποιοί: Το παιδί που «χάθηκε» μετά το καλύτερο θρίλερ όλων των εποχών
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκτη αίσθηση – ηθοποιοί: Το παιδί που «χάθηκε» μετά το καλύτερο θρίλερ όλων των εποχών

Έκτη αίσθηση - ηθοποιοί: Είναι το πρώτο millenial αγόρι που έχει λάβει υποψηφιότητα για όσκαρ για την ερμηνεία του και θεωρήθηκε ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του.

Έκτη αίσθηση – ηθοποιοίΟ Haley Joel Osment γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1988 στο Los Angeles της California και σε ηλικία 11 ετών έπαιξε δίπλα στον Bruce Willis στην ταινία “Η έκτη αίσθηση”. Είναι το πρώτο millenial αγόρι που έχει λάβει υποψηφιότητα για όσκαρ για την ερμηνεία του και θεωρήθηκε ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. 20 χρόνια μετά τον Νοέμβρη του 1999 που η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας που βρίσκεται και τι κάνει ο μικρός πρωταγωνιστής που έβλεπε νεκρούς; Με την τόσο καλή αρχή που έκανε όλοι θα περίμεναν να έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς του σήμερα, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Όπως και με άλλα παιδιά-θαύματα, βλέπε Macauley Culkin,το άστρο τους ανάβει νωρίς και δυστυχώς σβήνει εξίσου νωρίς οδηγώντας τα σε αδιέξοδα.

“I see dead people” ήταν η ατάκα του Haley Joel Osment που έγινε πλέον κλασσική καθώς το μικρό αγόρι είχε το χάρισμα να βλέπει νεκρούς των οποίων οι ψυχές δεν είχαν ηρεμήσει και αναζητούσαν ακόμη δικαίωση. Η ταινία έγινε εμπορική επιτυχία και άγγιξε σε εισπράξεις τα 672 εκατομμύρια δολάρια ενώ έλαβε συνολικά και έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ ανάμεσά τους για εκείνο της καλύτερης ταινία, σκηνοθεσίας και β ανδρικού ρόλου για τον 11χρονο Haley.  Δυο χρόνια μετά ο μικρός παίζει στην ταινία «Τεχνητή Νοημοσύνη» του Steven Spielberg και στη συνέχεια χάνεται αν εξαιρέσουμε τη συμμετοχή του σε κάποιες ταινίες του ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Έκτη αίσθηση – ηθοποιοί: Τα πρώτα «βήματα»

Ο γιος της δασκάλας του δημοτικού και ενός ηθοποιού έφερε χρήματα σε μια οικογένεια η οποία τα έβγαζε δύσκολα πέρα αφού για αρκετό καιρό ζούσε τρώγοντας νουντλς.  Τον μικρό αρχικά εντόπισε ένας κυνηγός ταλέντων μέσα στο κατάστημα ΙΚΕΑ o oποίος του πρότεινε να περάσει από ένα casting για τη διαφήμιση της pizza hut. Πράγματι ο Haley τα πήγε πολύ καλά στον τομέα της διαφήμισης και γύρισε πολλά σποτ μέχρι που ήρθε ο ρόλος στην ¨Εκτη Αίσθηση”.

Έκτη αίσθηση – ηθοποιοί: Ο Haley νιώθει ότι μπορεί να προσφέρει ακόμα

Το 2006, σε ηλικία 18 ετών απασχόλησε τα ΜΜΕ επειδή τράκαρε μεθυσμένος με το αυτοκίνητό του και κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά. Η μητέρα του δήλωνε τότε: «Το ατύχημα του γιου μου ήταν απλά μια άτυχη στιγμή του που συμβαίνει όταν είσαι 18 ετών» σε μια προσπάθειά της να εξηγήσει πως ήταν ένα τυχαίο συμβάν και όχι μια απόδειξη ότι ο γιος της περνάει δύσκολα ψυχολογικά. Του επεβλήθη τότε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, χρηματικό πρόστιμο ενώ καταδικάστηκε και σε 60 ώρες θεραπείας.

Σήμερα ο Haley είναι 31 ετών και φαίνεται να νιώθει μια χαρά ενώ πιστεύει ότι έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στον κινηματογράφο. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph: «Φυσικά και είμαι περήφανος για τις ταινίες που παραμένουν τόσο αγαπητές και θα παρακολουθούνται για πολλά χρόνια ακόμη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις