Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κοκαΐνη: Τα αγριογούρουνα ξέρουν να… παρτάρουν
PLUS

Κοκαΐνη: Τα αγριογούρουνα ξέρουν να… παρτάρουν

Κοκαΐνη: Μέλη σπείρας έκρυψαν στο δάσος την κοκαΐνη σε βάζα και τα αγριογούρουνα την βρήκαν και τη ρούφηξαν.

Κοκαΐνη: Μπροστά σε μια πρωτόγνωρη υπόθεση βρέθηκε η αστυνομία της Ιταλίας, που μάλλον θα αναγκαστεί να συλλάβει αγριογούρουνα για χρήση ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, μια αγέλη από αγριογούρουνα απέγινε η αιτία να «χαλάσει» η δουλειά σ’ ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα εμπορίας και διακίνησης κοκαΐνης στην Ιταλία. Τέσσερα μέλη της σπείρας είχαν κρύψει μέσα σε βάζα στο δάσος της Τοσκάνης κοκαΐνη αξίας περίπου 20.000 ευρώ, αλλά τα  αγριογούρουνα που τη βρήκαν την… ρούφηξαν.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές κλήσεις των μελών της σπείρας, δεν πίστευαν στα αυτιά τους, όταν τους άκουσαν να διαμαρτύρονται για το χαμένο εμπόρευμά τους και κυρίως για τον τρόπο που αυτό χάθηκε. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να μη γίνουν αντιληπτοί, χρησιμοποιούσαν έναν κώδικα, ώστε να αναφέρονται στα ναρκωτικά, που περιλάμβανε λέξεις όπως: «aperitivo, prosecco, vino και caffè».

 

Κοκαΐνη: Τέσσερις συλλήψεις

Τα τέσσερα άτομα – ένας Ιταλός και τρεις Αλβανοί – συνελήφθησαν τελικά, καθώς διαπιστώθηκε ότι κάθε μήνα διακινούσαν περίπου 2 κιλά κοκαΐνης από την κοιλάδα Βαλντικιάνα σε μπαρ και κλαμπ στις πόλεις Αρέτσο και Σιένα. Φαίνεται, μάλιστα, πως έκαναν… χρυσές δουλειές, αφού εμπορεύονταν υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη, την οποία χρέωναν 99 ευρώ το γραμμάριο. Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Toscana Media News μετέδωσε ότι δύο από τους συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πάντως το όλο περιστατικό έδωσε αφορμή για πολλά χιουμοριστικά σχόλια, με πολλούς να γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως τα αγριογούρουνα ξέρουν να… παρτάρουν.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις