Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέο γήπεδο Αλβανίας: Μπουγέλωσαν τον κόσμο… κατά λάθος
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο γήπεδο Αλβανίας: Μπουγέλωσαν τον κόσμο… κατά λάθος

Νέο γήπεδο Αλβανίας: Είναι το μεγαλύτερο της χώρας με χωρητικότητα 22.500 οπαδών για ποδοσφαιρικούς αγώνες και με δυνατότητα να χωρέσει 30.000 κόσμου για άλλα events. 

Νέο γήπεδο Αλβανίας: Στο νέο, εντυπωσιακό γήπεδο της Αλβανίας, κάποια πραγματάκια τους έχουν ξεφύγει. Παράδειγμα τα μπεκ που ποτίζουν τον αγωνιστικό χώρο, τα οποία και μπουγέλωσαν κατά λάθος τους θεατές στις κερκίδες. Πριν από το πρώτο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Αλβανίας στο νέο εντυπωσιακό γήπεδο με το διπλό διάζωμα, το αυτόματο πότισμα του αγωνιστικού χώρου ενόψει του ματς με τη Γαλλία είχε μια μικρή δυσλειτουργία. Η ακτίνα στην οποία έφτανε το νερό ξεπερνούσε το χορτάρι και πήγαινε στις εξέδρες, με αποτέλεσμα να μπουγελωθεί ο κόσμος!

Οι εργασίες για την κατασκευή του άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2016, κόστισαν 85 εκατ. ευρώ και από την στιγμή που ολοκληρώθηκαν, αναμενόταν η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν τα εγκαίνια. Και τι καλύτερη θα μπορούσε να βρεθεί από ένα ματς με την παγκόσμια πρωταθλήτρια; Πριν την έναρξη του παιχνιδιού με τη Γαλλία για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου των προκριματικών του Euro 2020, η Αλβανία εγκαινίασε το Air Albania Stadium. Είναι το μεγαλύτερο της χώρας με χωρητικότητα 22.500 οπαδών για ποδοσφαιρικούς αγώνες και με δυνατότητα να χωρέσει 30.000 κόσμου για άλλα events.

Η πρόσοψη είναι σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, στα χρώματα δηλαδή της σημαίας της Αλβανίας. Στο σχεδιασμό επενέβη και ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, με δικές του στιλιστικές προτάσεις. Συνολικά η ανέγερσή του κόστισε 75.000.000 ευρώ, ενώ φέρει τον τίτλο Air Albania Stadium ως χορηγό που φέρει 3.200.000 ευρώ ετησίως στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας.

Δείτε τη στιγμή του μπουγελώματος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις