Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρουβίκωνας Μαρούσι: Επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές και σε εταιρίες στην Νέα Φιλαδέλφια
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας Μαρούσι: Επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές και σε εταιρίες στην Νέα Φιλαδέλφια

Ρουβίκωνας Μαρούσι: Επιθέσεις πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» σε γραφεία εταιρειών σε Νέα Φιλαδέλφεια και Μαρούσι.

Ρουβίκωνας Μαρούσι: Καταδρομικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» σε αρκετά γραφεία εταιρειών στην περιοχή της Νέα Φιλαδέλφειας και του Αμαρουσίου. Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με την αστυνομία, στις 04:50, τα μέλη του Ρουβίκωνα προκάλεσαν με βαριοπούλες ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων εταιρείας τσιμέντων, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Στις 05:00, σημειώθηκε νέα επίθεση σε γραφεία κατασκευαστικής εταιρίας, με πέτρες και μπογιές, στην οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, στο Μαρούσι.

Λίγα λεπτά αργότερα, στην ίδια οδό, πραγματοποιήθηκε ανάλογη επίθεση σε κτίριο όπου στεγάζονται γραφεία διαφόρων εταιριών. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα, άγνωστοι είχαν εξαπολύσει επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά τους κτιρίου της Τροχαίας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Ρουβίκωνας Μαρούσι: Αναλαμβάνουν την ευθύνη τα μέλη της αναρχικής ομάδας

Με δύο κείμενα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει την ευθύνη και εξηγεί τις τρεις επιθέσεις, τα ξημερώματα, σε γραφεία εταιρειών στη Νέα Φιλαδέλφεια και το Μαρούσι. Η πρώτη επίθεση, με βαριοπούλες, είχε στόχο τα γραφεία της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη. Ο Ρουβίκωνας καταγγέλλει «εργοδοτικά εγκλήματα», αναφερόμενος σε δύο εργατικά ατυχήματα που έγιναν στις 4 και τις 31 Οκτωβρίου σε εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας. Η δεύτερη επίθεση είχε στόχο τις εταιρείες Volterra και Elpedison και αιχμή το νομοσχέδιο για την τελικό στάδιο της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας στην Ελλάδα, με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στον ΔΕΔΔΗΕ και το σχέδιο πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

«Δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Ούτε ιδεολογικό. Είναι ζήτημα συμφερόντων. Των συμφερόντων της κοινωνικής βάσης και άρα των δικών μας συμφερόντων» αναφέρει στο κείμενό του ο Ρουβίκωνας. Μπογιές πέταξαν, χθες, μέλη του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο του Βύρωνα και μόλις λίγες ώρες αφού είχαν ρίξει τρικάκια στο σπίτι του Άδωνη Γεωργιάδη. Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα καταγγέλλουν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους, ανάθεση της ανακύκλωσης σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ γίνεται και ιδιαίτερη αναφορά στη σημερινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ρουβίκωνας Άδωνις: Τα τρικάκια που πέταξα στο σπίτι του Γεωργιάδη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις