Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πολυτεχνείο Τσίπρας: Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την πορεία και εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ
ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο Τσίπρας: Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την πορεία και εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ

Πολυτεχνείο Τσίπρας: Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρας στην διαδήλωση και κυρίως η αποχώρησή του στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας προκάλεσε κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολυτεχνείο Τσίπρας: Σχόλιο για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρας στην πορεία του Πολυτεχνείου έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καρελιάς. Ο πρώην πολιτικός συντάκτης της Ελευθεροτυπίας γράφει για την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην πορεία για το Πολυτεχνείο- μετά από χρόνια απουσίας…- ότι όσοι είναι “αριστεροί” δικαιούνται να θέτουν το ερώτημα αν έπρεπε να πάει η όχι ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά όχι οι “δεξιοί’. Κι αυτό, γιατί όπως γράφει, οι “δεξιοί” δεν έχουν πάει ποτέ σε διαδήλωση και ακούνε την λέξη Πολυτεχνείο και βγάζουν σπυράκια. Μάλιστα υποστηρίζει, ότι η δικτατορία ήταν σάρξ εκ της σαρκός της παράταξης της δεξιάς.

“Επρεπε να πάει ο Τσίπρας στην πορεία του Πολυτεχνείου; Είναι ένα (εύλογο) ερώτημα που τίθεται, επειδή-λέει- η κυβερνητική πολιτική που άσκησε ήταν “φιλοαμερικανική”(λες και θα μπορούσε να είναι αλλιώς). Δικαιούνται να το θέτουν οι, πάσης φύσεως, αριστεροί. Αλλά οι δεξιοί (και οι δεξιούληδες συμπορευόμενοι μαζί τους-αυτοί είναι για λύπηση, ας τους αφήσουμε) τι ρωτάνε; Αυτοί δεν έχουν πατήσει ποτέ σε καμιά πορεία και βγάζουν εξανθήματα ακόμα και στο άκουσμα της λέξης “Πολυτεχνείο”. Ευλόγως, δεν το αντέχουν. Αισθάνονται μόνιμη ενοχή, αφού η δικτατορία ήταν σαρξ εκ της σαρκός της παράταξής τους. Ας αφήσουν, λοιπόν, την υποκρισία.

Σημειώνεται ότι η παρουσία του Αλέξη Τσίπρας στην διαδήλωση για το Πολυτεχνείο και κυρίως η αποχώρησή του στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας προκάλεσε κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση να ειρωνεύεται τον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να τον χαρακτηρίζει τουρίστα, την δε Κουμουνδούρου να απαντά ότι αποτελεί ειρωνεία να σχολιάζει την παρουσία του κ. Τσίπρα στην πορεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Λονδίνο”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις