Μηχανή του κιμά έκοψε τα δάχτυλα: Ακρωτηριάστηκε 21χρονος στην Κρήτη – Γιατροί τού έσωσαν τον αντίχειρα

ΕΛΛΑΔΑ

Μηχανή του κιμά έκοψε τα δάχτυλα: Ακρωτηριάστηκε 21χρονος στην Κρήτη – Γιατροί τού έσωσαν τον αντίχειρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Μηχανή του κιμά έκοψε τα δάχτυλα: Με επιτυχία στέφτηκε μία επέμβαση σε αντίχειρα 21χρονου που ακρωτηριάστηκε σε μηχανή του κιμά σε νοσοκομείο της Κρήτης.

18.11.2019 | 11:39

Μηχανή του κιμά έκοψε τα δάχτυλα: Επιτυχώς ολοκληρώθηκε μια επέμβαση στον αντίχειρα ενός 21χρονου στο νοσοκομείο της Κρήτης, που έκοψε τα δάχτυλά του σε μηχανή του κιμά.   Συγκεκριμένα τρεις και πλέον ώρες διήρκεσε η επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου στην Κρήτη, σε 21χρονο ο οποίος την Κυριακή το μεσημέρι, έχασε τέσσερα από τα δάχτυλα του χεριού του σε ατύχημα με μηχανή του κιμά. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί επιχείρησαν να σώσουν τον αντίχειρα του 21χρονου. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Γιώργος Μοσχοβάκης «η κατάσταση του παιδιού είναι καλή, ωστόσο οι πρώτες ώρες ή και μέρες, είναι πάντα κρίσιμες και απαιτούν ψυχραιμία».

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και έναν χρόνο πριν με το χέρι μιας 17χρονης στην Νάξο. Το θέαμα σόκαρε και τους πιο σκληρούς, ενώ η 17χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Για τον απεγκλωβισμό του χεριού της από την μηχανή του κιμά χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr περίπου στις 21:00 η μηχανή «πήρε» το χέρι της νεαρής μέσα, με αποτέλεσμα σχεδόν να το λιώσει. Αμέσως κλήθηκε το ασθενοφόρο και μετέφερε την 17χρονη μαζί με το μηχάνημα του κρεοπωλείου στο νοσοκομείο του νησιού. Οι γιατροί δεν ήταν δυνατόν να απεγκλωβίσουν το άκρο της νεαρής κοπέλας από τη μηχανή του κιμά. Στη συνέχεια κλήθηκε η πυροσβεστική που επιχείρησε με δύο οχήματα και οχτώ πυροσβέστες όπου με ειδικό εξοπλισμό έκοψαν το μηχάνημα του κρεοπωλείου και απεγκλώβισαν το άκρο της 17χρονης.

Μηχανή του κιμά έκοψε τα δάχτυλα: «Το θέαμα ήταν αποτρόπαιο»

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το θέαμα ήταν σοκαριστικό. Οι γιατροί στο νοσοκομείο του νησιού προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σώσουν ό,τι μπορούσαν και να σταματήσουν την αιμορραγία. Περίπου στις 1:30 έφτασε το ελικόπτερο και η 17χρονη διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. «Το θέαμα ήταν σοκαριστικό. Ήταν αποτρόπαιο. Στο νοσοκομείο που σήμανε συναγερμός κυριαρχούσε μια παγωμάρα για το περιστατικό και στο θέαμα και ο πιο σκληρός λύγιζε. Είναι από τα περιστατικά που δεν θέλεις να βλέπεις ποτέ» σημειώνει αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στο naxostimes.gr.

Exit mobile version