Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια τώρα: Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας – Σε κτίρια που βρέθηκαν μολότοφ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Εξάρχεια τώρα: Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας – Σε κτίρια που βρέθηκαν μολότοφ

Εξάρχεια τώρα: Έφοδο στην οδό Στουρνάρη 4 στα Εξάρχεια πραγματοποιούν αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, το πρωί της Δευτέρας.

Εξάρχεια τώρα: Από τα ξημερώματα ξεκίνησε η επιχείρηση στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι έρευνες γίνονται σε χώρους του κτιρίου που εκτιμάται ότι αποτελούσαν ορμητήρια για επιθέσεις κατά αστυνομικών. Λίγο μετά τις 06:30 το πρωί της Δευτέρας  δυνάμεις των ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν στα Εξάρχεια για έρευνα σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη. Οι έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων γίνονται παρουσία εισαγγελέα. Όλα γίνονται σε κτίριο επί της οδού Στουρνάρη στον αριθμό 4, όπου χθες είχαν γίνει δυο συλλήψεις και είχαν βρεθεί πολεμοφόδια στην ταράτσα, με τους συλληφθέντες να έχουν μολότοφ, πέτρες κι άλλα αντικείμενα στην κατοχή τους.

Οι έρευνες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, γίνονται για να βρεθεί αν υπάρχει κι άλλος χώρος όπου υπάρχουν «πολεμοφόδια». Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί μπήκαν σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Εξαρχείων έχουν αποκλειστεί.

Εξάρχεια: Συλλήψεις και προσαγωγές

Κατά τη διάρκεια των όσων έγιναν χθες, η αστυνομία έκανε 28 συλλήψεις, ενώ 14 άνθρωποι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Όσον αφορά τις συλλήψεις, οι 6 έγιναν σε δώμα κτιρίου στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα, οι 2 στην οδό Στουρνάρη και οι 20 στην πλατεία Εξαρχείων. Όπως σημειώνει ακόμη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, “οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε διάφορες περιοχές της χώρας εξελίχθηκαν στο σύνολό τους ομαλά χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη και την προστασία των εκδηλώσεων. Παράλληλα, σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά 31 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια. Ειδικότερα, 14 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Πάτρα και 7 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις