Πολυτεχνείο πορεία: Η αιματοβαμμένη σημαία στην πρεσβεία – Παρών ο ΣΥΡΙΖΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο πορεία: Η αιματοβαμμένη σημαία στην πρεσβεία – Παρών ο ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πολυτεχνείο πορεία: Οι φοιτητές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ ένταση λίγων λεπτών επικράτησε όταν ομάδα άλλων φοιτητών επιχείρησε να πάρει τη σημαία.

17.11.2019 | 16:56

Πολυτεχνείο πορεία: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είναι επικεφαλής του μπλοκ του κόμματός του στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το παρών, δίνουν πολλά στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η Όλγα Γεροβασίλη,  ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Βίτσας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.  Η αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης του 1973 έφτασε λίγο πριν τις 3:30 το μεσημέρι. Οι νεολαίοι που μεταφέρουν τη σημαία φώναξαν το σύνθημα «αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε». Περίπου στις 4.30 η σημαία έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία. Οι φοιτητές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ ένταση λίγων λεπτών επικράτησε όταν ομάδα άλλων φοιτητών επιχείρησε να πάρει τη σημαία.

Περίπου την ίδια ώρα ξεκίνησε η  πορεία προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ με την οποία κορυφώνονται οι τριήμεροι εορτασμοί.  Λίγο πριν τις 13:30 οι επισκέπτες του Πολυτεχνείου άρχισαν να εκκενώνουν τους χώρους του ιδρύματος προκεμένου να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία έγινε η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκε το προσκλητήριο των νεκρών. «Ας δουλέψουμε σκληρά για να περιφρουρήσουμε την Δημοκρατία, να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στα χέρια της νεότερης γενιάς και να αγωνιστούμε για τη στήριξή της», σημείωσε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής.

«Το Πολυτεχνείο παραμένει φωτεινός φάρος, φωτίζοντας το δρόμο της νέα γενιάς των αγωνιστών. Δεν συμβιβάζεται, δεν υποκλίνεται, δεν συνθηκολογεί», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, Σπύρος Χαλβατζής. Μετά την αποχώρηση των συγκεντρώμενων από το Πολυτεχνείο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τοποθετήθηκαν μπροστά και γύρω από το κτήριο της Πατησίων στο πλαίσιο του σχεδίου της ΕΛΑΣ.

Πολυτεχνείο: LIVE η πορεία

Exit mobile version