Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σκοτώθηκε για μια σέλφι: Νέο δυστύχημα με θύμα Γάλλο τουρίστα στην Ταϊλάνδη
ΚΟΣΜΟΣ

Σκοτώθηκε για μια σέλφι: Νέο δυστύχημα με θύμα Γάλλο τουρίστα στην Ταϊλάνδη

Σκοτώθηκε για μια σέλφι: Τον Οκτώβρη, μια νιόπαντρη γυναίκα και τρία μέλη της οικογένειάς της σκοτώθηκαν την ώρα που τράβαγαν μια σέλφι πάνω σε ένα φράγμα στην Ινδία.

Σκοτώθηκε για μια σέλφι: Γάλλος τουρίστας σκοτώθηκε από την πτώση του σε καταρράκτη στο νησί Κο Σαμούι στην Ταϊλάνδη, καθώς τραβούσε μια σέλφι. Το δυστύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο πολύ τουριστικό αυτό μέρος, το οποίο φημίζεται για τις παραλίες του με τη λευκή άμμο και τις εκδρομές στη ζούγκλα. Ο 33χρονος Γάλλος έπεσε στον καταρράκτη του Να Μουεάνγκ 2, στο ίδιο μέρος που είχε σκοτωθεί τον Ιούλιο ένας Ισπανός τουρίστας. «Χρειάστηκαν πολλές ώρες για να ανασύρουμε το πτώμα του επειδή η περιοχή είναι απόκρημνη και το έδαφος ολισθηρό. Ο φίλος του μας διηγήθηκε ότι προσπαθούσε να πάρει μια σέλφι, γλίστρησε και έπεσε» δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας. Σύμφωνα με έρευνα του 2018 του ιδρύματος All India Institute of Medical Sciences, συνολικά 259 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον κόσμο από τον Οκτώβριο του 2011 ως τον Νοέμβριο του 2017 από δυστυχήματα την ώρα που τραβούσαν φωτογραφίες σέλφι.

Τον Οκτώβρη, μια νιόπαντρη γυναίκα και τρία μέλη της οικογένειάς της σκοτώθηκαν την ώρα που τράβαγαν μια σέλφι πάνω σε ένα φράγμα στην Ινδία. «Κρατιόντουσαν από το χέρι και πόζαραν στον φακό βγάζοντας σέλφι, όταν γλίστρησαν και έπεσαν», εξήγησε  αξιωματικός. Ο σύζυγος, ο οποίος τραβούσε τις φωτογραφίες, δεν έπεσε. Ο άνδρας πήδηξε στο νερό και κατάφερε να σώσει μία από τις γυναίκες, όμως η υπόλοιπη οικογένεια πνίγηκε, μετέδωσε το πρακτορείο Press Trust of India. Ένα από τα θύματα ήταν ένας μαθητής ηλικίας 14 ετών.

Η Ινδία πληρώνει το βαρύτερο τίμημα στις φονικές σέλφι, την οποία ακολουθούν η Ρωσία, οι ΗΠΑ και το Πακιστάν. Η επιδημία έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που οι αρχές στην Ινδία όρισαν «ζώνες όπου απαγορεύονται οι σέλφι» σε περιοχές, οι οποίες θεωρούνται επικίνδυνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις