Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γάμος με τζιχαντιστή: Γερμανίδα κατηγορείται ως μέλος του ISIS
ΚΟΣΜΟΣ

Γάμος με τζιχαντιστή: Γερμανίδα κατηγορείται ως μέλος του ISIS

Γάμος με τζιχαντιστή: Η σύλληψή της έγινε το βράδυ της Παρασκευής, με την επιστροφή της στη Γερμανία.

Γάμος με τζιχαντιστή: Οι γερμανικές Αρχές συνέλαβαν μία γυναίκα που είναι Γερμανίδα πολίτης και κατηγορείται ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Η γυναίκα είναι η Νασίμ Α. και η σύλληψή της έγινε το βράδυ της Παρασκευής, με την επιστροφή της στη Γερμανία, όπως δήλωσαν σήμερα, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς. Ένα δικαστήριο θα αποφασίσει σήμερα αν η ίδια θα παραμείνει υπό κράτηση, όπως είπαν οι εισαγγελείς που την κατηγορούν «για συμμετοχή σε μία τρομοκρατική οργάνωση, σε ξένη χώρα». Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η ύποπτη έφυγε από την Γερμανία για τη Συρία το 2014.

Εκεί, παντρεύτηκε με έναν τζιχαντιστή και έφυγε μαζί του στο Ιράκ, όπου η ίδια πληρώνονταν από το Ισλαμικό Κράτος για να διατηρεί ένα σπίτι, ενώ ήταν ένοπλη. Η ίδια και ο σύζυγός της επέστρεψαν αργότερα στη Συρία, όπου και πάλι διατηρούσε ένα σπίτι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Η γυναίκα συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας των Κούρδων, στις αρχές του 2019.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες γυναίκες τζιχαντιστών κρατούνται φυλακισμένες μαζί με τα παιδιά τους σε στρατόπεδα στη Συρία, με τον φανατισμό να ξεχειλίζει και τις ίδιες να απειλούν πως παρά τον θάνατο του ηγέτη τους, το Ισλαμικό Κράτος θα επανέλθει. Άλλες δε, δηλώνουν προδομένες από το χαλιφάτο…

Δείτε το βίντεο του OPEN:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις