Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φωτιά στο Μάντσεστερ: Πυρκαγιά σε φοιτητική εστία – Δύο τραυματίες
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά στο Μάντσεστερ: Πυρκαγιά σε φοιτητική εστία – Δύο τραυματίες

Φωτιά στο Μάντσεστερ: Δύο τραυματίες ήταν ο απολογισμός σε έμψυχο δυναμικό φοιτητικής εστίας στο Μάντσεστερ.

Φωτιά στο ΜάντσεστερΣοκ προκαλεί στην αγγλική κοινότητα του Μάντσεστερ, μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε φοιτητική εστία. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο άνθρωποι. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο εξαώροφο κτίριο συμμετείχαν τουλάχιστον 40 πυροσβέστες.

Χάρη στην έγκαιρη εκκένωση του κτιρίου, η πυρκαγιά δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Σύμφωνα, πάντως, με αυτόπτες μάρτυρες οι φλόγες εξαπλώνονταν προς τα πάνω με πολύ γρήγορο ρυθμό. Οι ισχυροί άνεμοι, ακόμη,  δημιουργούσαν προβλήματα στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Βίντεο από την τρομακτική στιγμή εξάπλωσης της πυρκαγιάς κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα και κόβουν την ανάσα.

Φωτιά στο Μάντσεστερ: Η ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών

Οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν ένα άτομο χρησιμοποιώντας ειδική εναέρια πλατφόρμα, ενώ σε δύο ακόμα άτομα χρειάστηκε να τους παρασχεθούν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τις Αρχές οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, προκειμένου η φωτιά να μην εξαπλωθεί σε διπλανό κτίριο. Παρ’ όλα αυτά, οι ζημιές που προκλήθηκαν στο εν λόγω κτήριο είναι ανυπολόγιστες, ωστόσο το σημαντικό σίγουρα ήταν ότι δεν θρηνήσαμε θύματα.

Φωτιά στο Μάντσεστερ: Το βίντεο με την πυρκαγιά προκαλεί τρόμο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις