Ληστεία – ηλικιωμένοι: Τρόμος για ζευγάρι στο Αιτωλικό – Τους χτύπησαν με λοστό

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία – ηλικιωμένοι: Τρόμος για ζευγάρι στο Αιτωλικό – Τους χτύπησαν με λοστό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστεία - ηλικιωμένοι: Τα θύματα πρόλαβαν να συγκρατήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν και τον έδωσαν στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος.

16.11.2019 | 07:56

Ληστεία – ηλικιωμένοι: Στιγμές τρόμου έζησε ένα ανδρόγυνο μέσα στο σπίτι του στο Αιτωλικό, όταν κουκουλοφόροι εισβολείς, οπλισμένοι με σιδερένιο λοστό, χτύπησαν και τον άνδρα και τη γυναίκα στο κεφάλι για να ληστέψουν τα υπάρχοντά τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι κουκουλοφόροι με το λοστό, αφήνοντας τα θύματά τους αιμόφυρτα στο δάπεδο δεν πρόλαβαν να αρπάξουν μετρητά η κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή από το παράθυρο του σπιτιού το οποίο ήδη είχαν παραβιάσει με το λοστό. Η Αστυνομία, μετά την μεταφορά του ανδρόγυνου στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών στα τραύματά τους, ξεκίνησε την έρευνα για τη συγκέντρωση υλικού και από αποτυπώματα και από τις κάμερες εκτός του σπιτιού για να φθάσει στους δράστες της αιματηρής επίθεσης.

Όλα συνέβησαν ξημερώματα, όταν οι δύο κουκουλοφόροι, πιστεύοντας όπως εκτιμά η Αστυνομία ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού απουσίαζαν, αποφάσιζαν να παραβιάσουν το παράθυρο και να μπουν στο εσωτερικό. Στο σπίτι του ανδρόγυνου που είχαν στο στοχοποιήσει, πιστεύοντας ότι θα έβρισκαν χρήματα και κοσμήματα, έφθασαν με επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει από άλλη περιοχή του Αιτωλικού και το οποίο ανήκει σε μία γυναίκα.

Βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ανδρόγυνο

Αφού έφθασαν στο σπίτι, οι δράστες,  διέρρηξαν το παράθυρο και κατά την είσοδο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ιδιοκτήτες. Τους χτύπησαν στο κεφάλι με τον λοστό και τράπηκαν σε φυγή. Οι τραυματίες, σύρθηκαν ως το παράθυρο την ώρα που οι επίδοξοι ληστές έμπαιναν στο αυτοκίνητο να διαφύγουν και έτσι πρόλαβαν να σημειώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας. Από αυτό το στοιχείο προέκυψε αμέσως ότι ήταν το όχημα για το οποίο είχε καταγγείλει κλοπή η γυναίκα ιδιοκτήτρια. Είναι σε εξέλιξη οι  αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, ενώ έχουν δοθεί σε όλα τα περιπολικά και τους μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τα χαρακτηριστικά του οχήματος το οποίο μπορεί να έχουν εγκαταλείψει κάπου οι κουκουλοφόροι.

Φθιώτιδα: Συνελήφθη 27χρονος για ληστεία

Στο μεταξύ στη Φθιώτιδα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον  έναν από τους δύο κακοποιούς  σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για επίσης αιματηρή ληστεία μέσα σε σπίτι. Πρόκειται για έναν 27χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και ήδη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα  με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του  για ληστεία κατά συναυτουργία σε βαθμό. Η ίδια κατηγορία βαρύνει και τον 30χρονο συνεργό του, ο οποίος  δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται από την Αστυνομία.

Η ληστεία είχε γίνει το μεσημέρι  της περασμένης Κυριακής, όταν οι δράστες,  αιφνιδίασαν ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του στην κοινότητα Αργυροχώρι. Δεν δίστασαν, μάλιστα,  να χρησιμοποιήσουν βία για να τον ακινητοποιήσουν, ρίχνοντάς τον στο δάπεδο. Στη συνέχεια, ερεύνησαν τα δωμάτια, άρπαξαν τις οικονομίες του, ύψους 3.000 ευρώ, και έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Exit mobile version