Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Πότε παίζει με Φέντερερ – Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος κόντρα στον Ισπανό
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Πότε παίζει με Φέντερερ – Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος κόντρα στον Ισπανό

Τσιτσιπάς - Ναδάλ: Την ήττα με 2-1 σετ υπέστη ο Στέφανος Τσιτσιπάς το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Ράφαελ Ναδάλ, ωστόσο η σημαντική μάχη είναι σήμερα (16:00) κόντρα στον Φέντερερ.

Τσιτσιπάς – ΝαδάλΜία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στο ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς το μεσημέρι της Παρασκευής κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ, ωστόσο ο Ισπανός κατάφερε να πάρει τη νίκη στις λεπτομέρειες, νίκη χωρίς αντίκρυσμα βέβαια αφού αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο 33χρονος άσος πέτυχε τη σπουδαία ανατροπή κόντρα στον Έλληνα rising star που προηγήθηκε σε ένα συγκλονιστικό πρώτο σετ, όμως παρ’ όλα αυτά η νίκη του Ζβέρεφ κόντρα στον Μεντβέντεφ το βράδυ της Παρασκευής, τού στέρησε την ευκαιρία να βρεθεί κι αυτός στους «4» του λονδρέζικου τουρνουά.

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Οι δηλώσεις του Στέφανου μετά το ματς

Παρά την ήττα, ο Στέφανος δεν έδειξε να πτοείται και δήλωσε ευχαριστημένος από τον εαυτό του. «Παρότι έχασα σήμερα, νιώθω καλά. Δεν νιώθω, για παράδειγμα, όπως ένιωσα στην Αυστραλία φέτος, κάτι που σίγουρα βοηθάει. Παίζω καλά, νιώθω καλά μέσα στο γήπεδο, είμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Είμαι έτοιμος. Και τώρα να με βάλεις να παίξω, είμαι έτοιμος.

Το σκέφτηκα κατά τη διάρκεια του αγώνα 1-2 φορές, αλλά στο τέλος ήθελα πολύ να κερδίσω και η νίκη θα σήμαινε πολλά για μένα, διότι θα ήταν κόντρα σε έναν τόσο δυνατό παίκτη, το Νο.1. Έφτασα κοντά και μπορώ να πω ότι κράτησα λίγη ενέργεια. Δεν τα έδωσα όλα. Θα μπορούσα λίγο περισσότερο, αλλά δεν είμαι απογοητευμένος για αυτό. Ήθελα τη νίκη, αλλά δεν θα πέθαινα στο court. Παρόλα αυτά, τα πράγματα πήγαν καλά, αν και ο βασικός στόχος μου είναι να πάω καλά στα ημιτελικά. Ήθελα, όμως, να κερδίσω. Το σώμα μου είναι καλά, δεν αισθάνομαι πόνο πουθενά. Αισθάνομαι φρέσκος, ειλικρινά. Μετά από ένα μεγάλο, δύσκολο αγώνα σαν και αυτόν, μπορώ να βγω αύριο να παίξω το ίδιο καλά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Ήταν μια ήττα και πάει – Σήμερα τα σπουδαία

Η ήττα αυτή μένει πλέον πίσω και όλα τα φώτα στρέφονται στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του ATP Finals που ξεκινάει στις 16:00 του Σαββάτου. Ο «Βασιλιάς» έμεινε ζωντανός από την πλευρά του στον αγώνα της Πέμπτης με τον Τζόκοβιτς, του οποίου επικράτησε με 2-0 σετ και πλέον θεωρείται από πολλούς το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Στο μυαλό του Στέφανου πάντως πρέπει να βρίσκεται η επική εμφάνισή του στο Αυστραλιανό Open πριν από λίγους μήνες κόντρα στον Ελβετό, εμφάνιση που αν καταφέρει και επαναλάβει και σήμερα, τότε θα είναι αυτός που θα πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, κόντρα στον Τιμ ή τον Ζβέρεφ που κονταροχτυπιούνται απόψε στις 22:00.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις