Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός μπάσκετ: Επιτέλους νίκη με Ζαλγκίρις – Έρχεται ζόρικη εβδομάδα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός μπάσκετ: Επιτέλους νίκη με Ζαλγκίρις – Έρχεται ζόρικη εβδομάδα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Παίζοντας σοβαρό και μεστό μπάσκετ οι ερυθρόλευκοι πήραν μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια της Euroleague.

Ολυμπιακός μπάσκετ: Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Μακάμπι και Εφές, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε σοβαρός το βράδυ της Παρασκευής για την 8η αγωνιστική της Euroleague απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας, της οποίας επικράτησε με 83-74 και πλέον ελπίζει σε μια ανάλογη συνέχεια στην εν λόγω διοργάνωση.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν σε πολύ καλή βραδιά τους Σπανούλη (16 πόντοι, 5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7 ασίστ),Πολ (14 πόντοι, 3/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα), Μιλουτίνοβ (14 πόντοι, 4/5 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ) και Πρίντεζη (10 πόντοι) και πήραν μια σπουδαία νίκη από τον «κακό τους δαίμονα» που είχε σε ιδιαίτερα καλή φόρμα τους Λαντέιλ (23 πόντοι, 7/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και Λεκαβίτσιους (14 πόντοι, 4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4 ασίστ).

Ολυμπιακός μπάσκετ: Οι δηλώσεις του «Kill Bill»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και ο κορυφαίος για τον Ολυμπιακό, Βασίλης Σπανούλης. «Θεωρώ ότι δουλέψαμε πολύ τις τελευταίες μέρες! Κάποια από τη δουλειά μας βγήκε στο παρκέ. Έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε. Πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά και να παίζουμε πιο έξυπνα. Διεκδικήσαμε πολλές μπάλες… Δουλέψαμε σκληρά και πήραμε τη νίκη».

Ολυμπιακός μπάσκετ: Τι είπε ο Πρίντεζης

Μια απλή νίκη και τίποτα άλλο για τον Γιώργο Πρίντεζη. «Ήταν απλά μια νίκη και ήταν κάτι που το χρειαζόμασταν πάρα πολύ. Είχαμε διάρκεια. Βοήθησαν όλοι όσοι μπήκαν μέσα. Όσοι έπαιξαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε σε άμυνα και ριμπάουντ. Ελέγξαμε τον ρυθμό και κερδίσαμε. Να μας έχει ο Θεός καλά, να είμαστε ευλογημένοι να παίζουμε για την ομάδα με τα καλά και τα κακά της. Άμα κάποια στιγμή μου έλεγαν ότι θα ήμουν τρίτος σκόρερ θα τους έβγαζα τρελούς. Θα το αντάλλαζα με μια καλή χρονιά και να απολάμβανα το μπάσκετ».

Ολυμπιακός μπάσκετ: Οι δηλώσεις του προπονητή των ερυθρόλευκων

Από την προσπάθεια των παικτών του ικανοποιημένος έμεινε και ο προπονητής της ομάδας, Κεστούτις Κεμζούρα. «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ευχαριστώ στον κόσμο. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί έδειξαν πίστη στην ομάδα και έδωσαν μεγάλη ενέργεια στην ομάδα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους δύο θρύλους μας, τον Πρίντεζη και Σπανούλη που είναι στους πρώτους σκόρερ της Ευρωλίγκας. Είμαστε περήφανοι γι αυτούς. Να συνεχίσουν έτσι για πολλά χρόνια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, είχαμε δύσκολες στιγμές μετά τις ήττες. Έδειξαν τον σωστό χαρακτήρα και το σωστό πνεύμα. Αξίζαμε να κερδίσουμε γιατί σε όλο το παιχνίδι παίξαμε σαν ομάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε κάποια λάθη και μας πόνεσαν κάποια ριμπάουντ της Ζαλγκίρις. Είχαμε πει πόσο σημαντικό θα είναι αυτό. Ήμασταν πιο επιθετικοί στο δεύτερο μέρος και στις δύο πλευρές, σημειώσαμε κάποια μεγάλα τρίποντα και πήραμε το παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο. σε προηγούμενα παιχνίδια ίσως να είχαμε πρόβλημα όταν έρχονταν παιδιά από τον πάγκο, αλλά και στους νεοφερμένους, Ριντ και Ρότσεστι που έπαιξαν πολύ καλά.

Ολυμπιακός μπάσκετ: Επόμενη αγωνιστική

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα παίξει εκτός έδρας με τη Μπάγερν Μονάχου (19/11 στις 21:30) και την Άλμπα Βερολίνου (21/11 στις 22:00), ενώ η Ζαλγκίρις θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό (19/11 στις 19:30) και τον Ερυθρό Αστέρα (21/11 στις 20:00).

Ολυμπιακός μπάσκετ: ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-18, 37-39, 60-55, 83-74

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Πάντερ, Ρότσεστι 8 (2/4 τρίποντα, 2 ασίστ), Μπάλντγουιν, Πολ 14 (3/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα), Κόνιαρης 3 (1), Σπανούλης 16 (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7 ασίστ), Μιλουτίνοβ 14 (4/5 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ), Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολάου 2 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ρούμπιτ 4, Ριντ 10 (4/5 δίποντα, 2 ριμπάουντ)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Γιασικεβίτσιους): Γουόκαπ 10 (2/9 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Πέρες 5, Λεκαβίτσιους 14 (4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4 ασίστ), Χέιζ 3 (1), Γιανκούνας 2, Μιλάκνις 1, Γκέμπεν 5, Γιοκουμπάιτις, Λεντέι 4, Λαντέιλ 23 (7/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Γκριγκόνις 5 (1/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Ουλανόβας 2

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις