Τσιτσιπάς – Φέντερερ Λονδίνο: Στον τελικό ο Στέφανος – «Υπέταξε» τον «Βασιλιά»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς – Φέντερερ Λονδίνο: Στον τελικό ο Στέφανος – «Υπέταξε» τον «Βασιλιά»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Τσιτσιπάς - Φέντερερ Λονδίνο: Στον τελικό του ATP Finals προκρίθηκε ο σπουδαίος Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας του Ρότζερ Φέντερερ με 2-0 σετ (6-3, 6-4).

16.11.2019 | 18:43

Τσιτσιπάς – Φέντερερ ΛονδίνοΣτον μεγάλο τελικό του ATP Finals βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το wonderkid του ελληνικού τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ανάγκασε τον «Βασιλιά» του αθλήματος, Ρότζερ Φέντερερ να υποκλιθεί στην ανωτερότητά του και με 2-0 σετ (6-3, 6-4) να «τυπώσει» το εισιτήριό του για τον τελικό της Κυριακής, εκεί όπου θα τον περιμένει είτε ο Τιμ είτε ο Ζβέρεφ που κονταροχτυπιούνται απόψε στις 22:00.

Ο 21χρονος Έλληνας πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και δίχως να φοβηθεί κόντρα στο μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου τένις, κυριάρχησε στην αναμέτρηση και εν τέλει πήρε το στέμμα του «Βασιλιά».

Τσιτσιπάς – Φέντερερ Λονδίνο: Το πρώτο σετ

Στα του αγώνα, η παρτίδα ξεκίνησε ιδανικά για τον Στέφανο. Ο Φέντερερ είχε break point στο πρώτο game, ωστόσο ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του και στη συνέχεια ανταπέδωσε ο ίδιος το break στον Ελβετό. Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας το εξαργύρωσε αμέσως μετά για να προηγηθεί με 3-0. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο Φέντερερ άρχισε να πιέζει για να πάρει πίσω το break. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο έβδομο game ο Φέντερερ προηγήθηκε με 0-40, αλλά ο «Στεφ» βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει.

Στη συνέχεια ο Φέντερερ διατήρησε το σερβίς του και έπειτα παρακολουθήσαμε ένα game από άλλον πλανήτη. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να κλείσει το σετ και ο Φέντερερ για να δώσει συνέχεια σε αυτό. Ο Ελβετός είχε δύο break points, αλλά ο Στεφ στο έβδομο set point του κατάφερε να κλείσει το σετ  με 6-3 και να προηγηθεί με 1-0 σετ.

Τσιτσιπάς – Φέντερερ Λονδίνο: Το νικητήριο σετ για τον Στέφανο

Στο δεύτερο σετ είχαμε περίπου μία επανάληψη όσων είδαμε στο πρώτο. Ο Τσιτσιπάς έκανε break στο δεύτερο service game του, όμως ο Φέντερερ απάντησε με τον ίδιο τρόπο αμέσως μετά. Ο Ελβετός προηγήθηκε με 0-40, αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς κατάφερε να απαντήσει. Τελικά ο μαέστρος στο δέκατο break point που δημιούργησε κατάφερε να το κάνει και να φέρει το σετ στα ίσα. Το break… dance συνεχίστηκε και στο επόμενο game. Ο Τσιτσιπάς δείχνοντας την τρομερή πνευματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται κατάφερε κάνει εκ νέου break στον Ελβετό και στη συνέχεια να κρατήσει το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-2.

Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και φτάσαμε στο δέκατο game στο οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπάς σέρβιρε για να κλείσει το ματς. Ο Φέντερερ είχε δύο break points, αλλά ο Στεφ φάνηκε πιστός στο ραντεβού του με την ιστορία! Βρίσκοντας μεγάλα σερβίς ο Τσιτσιπάς έκλεισε το ματς και μαζί μια θέση για τον τελικό της Κυριακής όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τιμ και Ζβέρεφ.

Exit mobile version