Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παιδί θαύμα – Πανεπιστήμιο: Αποφοιτά στα 9 από το Πολυτεχνείο
ΚΟΣΜΟΣ

Παιδί θαύμα – Πανεπιστήμιο: Αποφοιτά στα 9 από το Πολυτεχνείο

Παιδί θαύμα - Πανεπιστήμιο: Σε δύο μήνες θα είναι ο νεότερος σε ηλικία απόφοιτος Πανεπιστημίου παγκοσμίως, όπως αναφέρει το CNN.

Παιδί θαύμα – ΠανεπιστήμιοΜε το στόμα ανοιχτό έχει αφήσει τους καθηγητές του ο εννιάχρονος Λοράν Σιμόν από το Βέλγιο, ο οποίος σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Αϊντχόφεν στην Ολλανδία. Σε δύο μήνες θα είναι ο νεότερος σε ηλικία απόφοιτος Πανεπιστημίου παγκοσμίως, όπως αναφέρει το CNN.

Αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του τον Δεκέμβριο, θα συνεχίσει με διδακτορικό στο ίδιο αντικείμενο, ενώ παράλληλα θα σπουδάζει για πτυχίο ιατρικής, δήλωσε ο πατέρας του. Οι γονείς του δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το παιδί τους είναι τόσο χαρισματικό. Οι δάσκαλοι στο σχολείο τους έλεγαν πως ό,τι κι εάν του έδιναν να μάθει, το απορροφούσε στο μυαλό του σαν σφουγγάρι. Η μητέρα του δεν μπορεί να εξηγήσει πού οφείλεται η ιδιοφυία του γιου της: «Έτρωγα πολλά ψάρια στην εγκυμοσύνη», λέει χαρακτηριστικά.

Παιδί θαύμα – Πανεπιστήμιο: Το αγαπημένο του μάθημα

Από την πλευρά του, το Πολυτεχνείο του Αϊντχόφεν επέτρεψε στον εννιάχρονο Λορέν να ολοκληρώσει τις σπουδές του γρηγορότερα. «Δεν είναι ασυνήθιστο. Οι ξεχωριστοί μαθητές που έχουν καλό λόγο να το κάνουν μπορούν να ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα. Κάπως έτσι βοηθάμε και φοιτητές που συμμετέχουν σε αθλήματα», επισήμανε ο καθηγητής Σγέρντ Χούλσοφ.

«Όχι μόνο είναι υπερβολικά ευφυής αλλά επίσης ένα πολύ συμπαθητικό αγόρι», προσθέτει. Το αγαπημένο του μάθημα είναι η ηλεκτρολογία αλλά το μέλλον του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, είναι στην Ιατρική ακολουθώντας τα χνάρια των γονιών του. Οι γονείς του, πάντως είναι πολύ προσεκτικοί και τον αφήνουν να διασκεδάζει. «Δεν θέλουμε να γίνει πολύ σοβαρός. Κάνει ό,τι θέλει. Πρέπει να βρίσκουμε μια ισορροπία ανάμεσα στο ότι είναι παιδί και στα ταλέντα του», όπως επισημαίνουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις