Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: «Ο αγώνας της νεολαίας για Δημοκρατία» – Η ανάρτηση Μπακογιάννη
ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: «Ο αγώνας της νεολαίας για Δημοκρατία» – Η ανάρτηση Μπακογιάννη

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: O Κώστας Μπακογιάννης, μέσω μίας ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έστειλε το δικό του μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Το δικό του μήνυμα για την επέτειο Πολυτεχνείου έστειλε με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει ότι είναι ώρα να «μη ρίξουμε πάλι σκιά στην ουσία που είναι ο αγώνας της νεολαίας για Δημοκρατία», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σεβαστείτε την Αθήνα». «Σε αυτή την επέτειο ας στείλουμε το σωστό μήνυμα. Ένα κοινό μήνυμα για τη μνήμη. Να μη ρίξουμε πάλι σκιά στην ουσία που είναι ο αγώνας της νεολαίας για Δημοκρατία. Σε αυτήν την επέτειο ας δείξουμε σεβασμό στην πόλη. Στην Αθήνα, τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που φιλοξενούν τους πάντες και ζητούν ανταπόδοση με σεβασμό».

Ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή οι κεντρικές εκδηλώσεις για την 46η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και κορυφώνονται την Κυριακή, με την καθιερωμένη πορεία μνήμης προς την αμερικανική πρεσβεία. Από το πρωί αρκετοί είναι αυτοί που έχουν περάσει από το κτήριο της Πατησίων για να αφήσουν ένα λουλούδι, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι καταθέσεις στεφάνων από συλλόγους, επαγγελματικές ομάδες, πολιτικά κόμματα και την Βουλή. Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, προς τιμήν της αντιδικτατορικής εξέγερσης της νεολαίας το Νοέμβριο του 1973.

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Οι ώρες που θα είναι ανοιχτό το ιστορικό κτήριο

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές Γιάννης Καλιάννος από τη ΝΔ, Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25 και Σπύρος Δημοσχάκης από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής. Το ιστορικό κτήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 9:30 έως τις 21:00 σήμερα και αύριο, Σάββατο, ενώ την Κυριακή οι πύλες του ιδρύματος θα παραμείνουν ανοιχτές έως τη μία το μεσημέρι. Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής, στις 16:00 .

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στο ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) εξέφρασε την ανησυχία της ενόψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων, για την 46η επέτειο της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου 1973. Με δηλώσεις του, ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής, εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της Συγκλήτου του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) να κλείσει το ίδρυμα έως την Κυριακή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις