Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 17 Νοέμβρη επέτειος Πολυτεχνείου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χιλιάδες αστυνομικοί και drones
ΕΛΛΑΔΑ

17 Νοέμβρη επέτειος Πολυτεχνείου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χιλιάδες αστυνομικοί και drones

17 Νοέμβρη επέτειος Πολυτεχνείου: Τα μέτρα εφέτος σχεδιάστηκαν με τα μάτια στραμμένα αφ ενός ιδιαίτερα στην ΑΣΟΕΕ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τα επεισόδια.

17 Νοέμβρη επέτειος Πολυτεχνείου: Την ώρα που 5.000 αστυνομικοί έχουν ορισθεί για την υλοποίηση των αυστηρών μέτρων ασφαλείας για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου, ξεκινούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, από σήμερα Παρασκευή 15-11-2019 έως το Σάββατο 16-11-2019.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου και συγκεκριμένα στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς, από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή 17-11-2019, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την Πρεσβεία των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου. Τις ίδιες ώρες, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, έχουν ολοκληρώσει σχεδόν το σχέδιο των μέτρων ασφαλείας που θα ληφθούν προκειμένου να εξελιχθεί όσο πιο ομαλά γίνεται ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Με τα μάτια στραμμένα στην ΑΣΟΕΕ

Τα μέτρα εφέτος σχεδιάστηκαν με τα μάτια στραμμένα αφ ενός ιδιαίτερα στην ΑΣΟΕΕ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τα επεισόδια και την αναστολή λειτουργίας της έως και την Κυριακή, αλλά και στα άλλα κεντρικά πανεπιστημιακά, ιδρύματα, Νομική, Πάντειο, Πολυτεχνείο και βέβαια Πανεπιστημιούπολη.

Ιδιαίτερο βάρος πέφτει στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου τα τελευταία χρόνια μετά το τέλος των πορειών, κουκουλοφόροι στήνουν οδοφράγματα, βάζουν φωτιές, συγκρούονται με τα ΜΑΤ και ανεβαίνουν τις ταράτσες πολυκατοικιών απ όπου εκσφενδονίζουν αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Ελικόπτερο και drones

Θα χρησιμοποιηθεί όπως πάντα ελικόπτερο της αστυνομίας αλλά και Drones, με αποστολή να στέλνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και οι επιτελείς εκεί παρουσία εισαγγελέα να αποφασίζουν για τις ενέργειές τους.

Για πρώτη φορά η “Δράση’

Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη ομάδα δικυκλιστών «Δράση» που αντικατέστησε, κατά κάποιον τρόπο τη «ΔΕΛΤΑ», η οποία είχε διαλυθεί επί κυβέρνησης. Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των δέκα, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ έχουν δώσει εντολές στου αστυνομικούς, που θα πραγματοποιούν περιπολίες, να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, γιατί υπάρχει φόβος για επιθέσεις εναντίον τους.

Όπως συνέβη στις τελευταίες επετείους σε θέση… μάχης θα είναι και ο μεγάλος “Αίαντας” και ο μικρότερος, για ρίψη νερού όπου χρειαστεί είτε για να σβηστούν φωτιές είτε για να απομακρυνθούν ταραξίες κουκουλοφόροι.

Με δεδομένο ότι και στην προηγούμενη επέτειο παρατηρήθηκε ομάδες αντιεξουσιαστών με καλυμμένα τα κεφάλια να αρπάζουν μπιτόνια βενζίνης από πρατήρια για την κατασκευή μολότοφ, έχει δοθεί εντολή να γίνονται περιπολίες και κοντά σε πρατήρια.

Από την άλλη πλευρά, οι δεκάδες Διμοιρίες έχουν ορισθεί στις θέσεις που θα λάβουν με κύρια το χώρο γύρω από την αμερικανική πρεσβεία όπου θα βρίσκονται περισσότερες από δέκα πέντε. Θα φυλάσσονται με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις η Βουλή, κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα , δημόσιες υπηρεσίες, κόμματα και άλλοι στόχοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις