Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες στο Πολυτεχνείο: Τους μετέφεραν οι «αλληλέγγυοι» – Ανάγκη για καταλύματα
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες στο Πολυτεχνείο: Τους μετέφεραν οι «αλληλέγγυοι» – Ανάγκη για καταλύματα

Μετανάστες στο Πολυτεχνείο: Βρέθηκε λύση για τους μετανάστες που εγκαταστάθηκαν από ομάδες αλληλέγγυων μέσα στο κτίριο Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μετανάστες στο Πολυτεχνείο: Βρήκαν την λύση για τους μετανάστες που εγκαταστάθηκαν χθες βράδυ μέσα στο κτίριο Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από ομάδες αλληλέγγυων. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι συγκεκριμένοι μετανάστες διέμεναν στο υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, το οποίο εκκενώθηκε το πρωί της 12ης Νοεμβρίου από την ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιχείρηση εκκένωσης της αστυνομίας εντοπίστηκαν 138 μετανάστες, από τους οποίους οι 66 ήταν άνδρες, οι 44 γυναίκες και 28 ανήλικα παιδιά.

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής, τόνισε ότι η κατάσταση σχετικά με τα άτομα που μεταφέρθηκαν στο κτίριο «βαίνει εκτονούμενη». Όπως είπε, υπήρξε συνεννόηση με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ώστε να βρεθούν καταλύματα κατάλληλα για τους ανθρώπους αυτούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βράδυ της Τετάρτης 20 άτομα, μεταξύ των οποίων μερικά μικρά παιδιά, εισήλθαν στον χώρο του Πολυτεχνείου. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο, επί της οδού Μπουμπουλίνας 42, είχε εκκενωθεί ξανά τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο σήμερα χρειάστηκε νέα παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εκκενωθεί εκ νέου.

 Μετανάστες στο Πολυτεχνείο: Συνεχίζονται οι αφίξεις των προσφύγων

Μετανάστες στο Πολυτεχνείο: Οι έρευνες των Αρχών στο κτίριο

Από νωρίς το πρωί ομάδες των ΜΑΤ καθώς και της ΟΠΚΕ βρέθηκαν στο σημείο, όπου αρχικά οδήγησαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εκτός του κτιρίου και εν συνεχεία άρχισαν να ερευνούν το χώρο. Μετέπειτα, όλοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για έλεγχο των εγγράφων τους, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Στιγμές αργότερα το κτίριο σφραγίστηκε. Μετά την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους χώρους του υπό κατάληψη κτιρίου. Στρώματα στο πάτωμα και κουζινικά σκεύη σε ένα από τα δωμάτια όπου διέμεναν 138 πρόσφυγες και μετανάστες στο υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια.

 Μετανάστες στο Πολυτεχνείο: Η αίθουσα του Πολυτεχνείου που διέμεναν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις