Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών: Νέο “χτύπημα” στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών: Νέο “χτύπημα” στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών: Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της ληστείας σε κατάστημα αλυσίδας ψιλικών και καφέ στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

14.11.2019 | 09:32

Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών: Ληστεία σε κατάστημα αλυσίδας ψιλικών και καφέ σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ληστεία σημειώθηκε στην οδό Λαγκαδά. Δύο άτομα εισέβαλαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους στις 23:30 στο κατάστημα και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τα ταμεία 300 ευρώ και εν συνεχεία τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Άμεσα για το περιστατικό ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. η οποία ξεκίνησε έρευνες στο κατάστημα προκειμένου να φτάσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Την ίδια ώρα, προ ημερών οι Αρχές προχώρησαν στην εξάρθρωση μεγάλης συμμορίας στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία έβαζε στο στόχαστρο οικίες, επιχειρήσεις, ακόμα και δημόσιες υπηρεσίες.

Στη φυλακή Βολιώτης τσαντάκιας

Βαριές ποινές επέβαλε χθες το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε δύο Βολιώτες, που κατηγορούνταν για ληστείες εις βάρος ηλικιωμένων γυναικών. Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη σε έναν 33χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο για ληστεία τετελεσμένη και σε απόπειρα και μετά τη δίκη, οδηγήθηκε στη φυλακή. Επίσης καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη σε έναν 38χρονο συνεργό του.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, οι δύο καταδικασθέντες είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς, κατηγορούμενοι για δύο περιπτώσεις ληστείας, τετελεσμένης και σε απόπειρα, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών. Η σύλληψή τους είχε γίνει στις 14 Ιουνίου 2019 το βράδυ στον Βόλο.

Οι δύο συνεργοί, επιβιβαζόμενοι σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, με τη χρήση βίας αφαίρεσαν την τσάντα 79χρονης στη Ν. Ιωνία, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ και διάφορα προσωπικά αντικείμενα, ενώ επιπλέον αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την τσάντα 73χρονης, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους. Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Exit mobile version