Αθήνα

°C

Παρασκευή

25

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φρουζής Novartis: Οι “βόμβες” στην κατάθεση και “η επιμονή της Τουλουπάκη”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρουζής Novartis: Οι “βόμβες” στην κατάθεση και “η επιμονή της Τουλουπάκη”

Φρουζής Novartis: Η βόμβα που περιείχε η εισαγωγική κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή για την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν κατάφερε να εξαφανίσει το βραχυκύκλωμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φρουζής Novartis: Την Πέμπτη το πρωί θα συνεχιστεί η εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis περιορίστηκε σε μια πρώτη εισήγηση προς τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής αποκάλυψε στην προανακριτική, πως αφού του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, είχε άτυπη συνάντηση τον Μάιο του 2018 με την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δυο επίκουρους εισαγγελείς. Η συνάντηση, κράτησε περί τα 20 λεπτά, έγινε στα γραφεία της Εισαγγελίας στην οδό Λουκάρεως και παρόντες ήταν και οι δικηγόροι του πρώην αντιπροέδρου της Novartis.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να δήλωσε ενώπιον της προανακριτικής, ότι η κ. Τουλουπάκη του είπε πως έχει συντριπτικά στοιχεία κατά του ίδιου και κατά των δέκα πολιτικών προσώπων. Του ζήτησε να καταθέσει κατά των δέκα πολιτικών, προτείνοντάς του να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας. Μάλιστα, κατά κάποιες πληροφορίες, ο κ. Φρουζής είπε πως η κ. Τουλουπάκη ήταν επίμονη. Ειδικότερα, ο κ. Φρουζής φέρεται να κάλεσε την Εισαγγελία να βγάλει τα στοιχεία που έχει στην επιφάνεια, αλλά εκείνοι επέμεναν ζητώντας του να καταθέσει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών. «Ήταν ένας μοχλός πίεσης» είπε ο ίδιος κατά πληροφορίες, αναφερόμενος στα στοιχεία εναντίον του που δήλωσε ότι είχε η κ. Τουλουπάκη.

Φρουζής Novartis: Είσοδος στην Προανακριτική

Φρουζής Novartis: Ήθελαν να κατονομάσω τα 10 πολιτικά πρόσωπα

Ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε στην κ. Τουλουπάκη και τους εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι δεν έχει δώσει ποτέ, ούτε ένα ευρώ σε κανένα πολιτικό πρόσωπο ή υπάλληλο του υπουργείου. «Έπρεπε να καταθέσω κάτι άλλο. Ήθελαν να κατονομάσω τα 10 πολιτικά πρόσωπα. Δεν ενδιαφερόντουσαν για γιατρούς και οτιδήποτε άλλο», φέρεται να ισχυρίστηκε ο κ. Φρουζής.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ευχαρίστησε την επιτροπή, επειδή του έδωσε την ευκαιρία να μιλήσει, καθώς όπως είπε, δεν έχει κληθεί από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο για να καταθέσει για Novartis και από το 2016 λόγω της υπόθεσης, ταλαιπωρείται και υφίσταται «μπούλινγκ».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

«Οι μάσκες έπεσαν» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους όσα δε δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους».

«Ενδεικτικό του πανικού της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ είναι ότι συνεχίζουν την προανακριτική παρωδία μήπως και πείσουν πως το σκάνδαλο Novartis δεν είναι σκάνδαλο αλλά σκευωρία, καταστρατηγώντας μάλιστα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής για να τη φέρουν στα μέτρα τους, την ώρα που:

– ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση σε έναν πρώην Υπουργό, τον κ. Λοβέρδο

– η δικαστική έρευνα συνεχίζεται για δύο πολιτικά πρόσωπα και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα

– το FBI έχει ξεκινήσει την έρευνα για τη Novartis τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από τις ελληνικές δικαστικές αρχές

– η ελβετική δημόσια τηλεόραση ξεμπρόστιασε την ελληνική πτυχή του σκανδάλου Novartis

– αποκαλύφθηκε ότι ακόμα και το σκέλος που αφορούσε στον κ. Σαμαρά και το οποίο αρχειοθετήθηκε, μπήκε στο αρχείο όχι γιατί δεν ευσταθούσαν οι μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν με τα στοιχεία και τα ημερολόγια που κατασχέθηκαν από τη Novartis, αλλά διότι δεν κατέστη εφικτό να εξακριβωθεί τι απέγιναν τα χρήματα που φέροντα να έφθασαν σε βαλίτσα στο Μέγαρο Μαξίμου από τον κ. Φρουζή».

Προφανώς και θα υποστηρίξει τα περί σκευωρίας, λέει η Κουμουνδούρου

Σε ό,τι αφορά στις διαρροές από την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή, ότι δέχθηκε πιέσεις από εισαγγελικούς λειτουργούς για να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα, παράγοντες, της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι: «Ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis. Ό,τι και να πει μην ξεχνάμε λοιπόν ότι είναι κατηγορούμενος και θα κοιτάξει πώς θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή θέση για τον εαυτό του. Προφανώς και θα υποστηρίξει τα περί «σκευωρίας», ειδάλλως θα είναι σαν να παραδέχεται την ενοχή του. Ήταν ο ισχυρός άνδρας της Novartis. Είναι αυτός που έλεγε στα βίντεο ότι έχει πρόσβαση και γνωρίζει από πριν τι θα γίνει με το φάρμακο και μπορεί να επηρεάζει τις αποφάσεις. Είναι αυτός που κατονομάζεται από μάρτυρα ότι μετέφερε βαλίτσες με χρήματα, κάτι το οποίο προφανώς δεν περίμενε κανείς να παραδεχθεί ο κ. Φρουζής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις