alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Λιάγκας ΕΣΡ – ΑΠΘ: Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για τα σχόλια στην εκπομπή – “Να παραιτηθεί η Γκαγκάκη”
LIFESTYLE

Λιάγκας ΕΣΡ – ΑΠΘ: Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για τα σχόλια στην εκπομπή – “Να παραιτηθεί η Γκαγκάκη”

Λιάγκας ΕΣΡ - ΑΠΘ: Ο παρουσιαστής, όπως φαίνεται, θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει για τα σχόλια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής του.

Λιάγκας ΕΣΡ – ΑΠΘ: Τα όσα αναφέρθηκαν και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το θέμα με την σεξουαλική επίθεση εναντίον 20χρονης φοιτήτριας στο αμφιθέατρο του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, από το πάνελ της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» το μεσημέρι της Πέμπτης (07/11) φαίνεται πως θα οδηγήσουν τον παρουσιαστή ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή από την Ελένη Ανδριανού, η οποία είναι μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Η ίδια μέσω ανάρτησής στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook γνωστοποίησε πως το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό συνεδρίασε χθες για το ζήτημα και υπήρξε ομόφωνη απόφαση να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά του παρουσιαστή.

Ο Γιώργος Λιάγκας, όπως όλα δείχνουν, θα κληθεί να λογοδοτήσει και στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ενώ ανάμεσα στις ποινές που υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσει είναι η προσωρινή ή οριστική διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα δέχθηκε τεράστια κριτική από τους πάντες, για ο σχολιασμό που έκαναν στην είδηση της ασέλγειας σε βάρος φοιτήτριας του ΑΠΘ. Η εν λόγω κοπέλα βρισκόταν στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ όταν ξαφνικά ένας φοιτητής της σχολής εκτόνωσε τις ορμές του στην πλάτη της.

Λιάγκας ΕΣΡ – ΑΠΘ: Η ανάρτηση μέλους

Λιάγκας ΑΠΘ: Τα χυδαία σχόλια και οι συγγνώμες

Αντί να ασκηθεί κριτική, το πάνελ του Γιώργου Λιάγκα άρχισε να διακωμωδεί το συμβάν χρησιμοποιώντας απίστευτες εκφράσεις όπως: «Εσταζε το ταβάνι;», «του έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε», «ε, την πιτσίλισε, αλλά όχι ο καφές». Ακολούθησαν και άλλα ανήκουστα, χυδαία, σχόλια του Γιώργου Λιάγκα και ένα εξίσου απαράδεκτο από την Ελένη Τσολάκη. «Υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δυο;». Στη εκχυδαϊσμό του θέματος συμμετείχε σύσσωμο το πάνελ του Γιώργου Λιάγκα, η Κατερίνα Γκαγκάκη, η Ελένη Τσολάκη, ο Δημήτρης Παπανώτας αλλά και η Κάλια Ελευθερίου η οποία δεν έπαψε δευτερόλεπτο να γελάει με τα σχόλια του πάνελ. Ακόμη και κάποιος από τους εργαζομένους στο πλατό θέλησε να συμμετάσχει στήνοντας ένα τραγικό σκετσάκι με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την Ελένη Τσολάκη.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Γιώργος Λιάγκας δικαιολογήθηκε μέσα από την εκπομπή του, λέγοντας ότι «εμείς εδώ σαν εκπομπή κάναμε ένα λάθος στον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την είδηση, το αντιμετωπίσαμε σαν να είμαστε σε μια παρέα, σε ένα καφενείο». Η συγγνώμη του Γιώργου Λιάγκα, που ήταν κάπως κουτσή, ωστόσο, δεν έπεισε και σε καμία περίπτωση δεν καταλάγιασε τις αντιδράσεις.

Λιάγκας ΑΠΘ: Αντιδράσεις

Οι εξηγήσεις του Γιώργου Λιάγκα δεν φάνηκαν να πείθουν τη Μαίρη Συνατσάκη η οποία με ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε το εξής: «Ωραία θα ήταν μια φορά κάποιος που έχει κάνει ξεκάθαρη μ@@@κία να σταθεί απέναντι της με την ίδια ανετίλα που την έκανε και να πει: Συγνώμη. Χωρίς κανένα μα μου σου ξου του. Χωρίς κανένα “αλλά”. Σκέτο συγνώμη. Επίσης το “λυπάμαι πολύ άθελά μου” δεν είναι συγνώμη, αλλά επικοινωνιακή κωλοτούμπα που δεν πείθει κανέναν».

Από την πλευρά της η Ρούλα Κορομηλά μέσω του λογαριασμού της στο Twitter υποστήριξε ότι έχει χαθεί πλέον το μέτρο. Όπως έγραψε: «Το να μη μπορείς να ξεχωρίσεις την τηλεοπτική “πλάκα” από την πραγματικότητα, ίσως και να είναι χαριτωμένο κάποιες φορές. Το να μη μπορείς να ξεχωρίσεις όμως το «αστείο» από τη σεξουαλική επίθεση, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο. Το μέτρο πια,χάθηκε! Λυπάμαι! ».

Γερουλάνος: Η κ. Γκαγκάκη δεν μπορεί να παραμένει στη θέση της

Παρέμβαση έκανε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος, με την οποία ζητά να αποχωρήσει η -συμμετέχουσα στο πάνελ της εκπομπής – κ. Γκαγκάκη από τη θέση της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης.

Λιάγκας ΕΣΡ – ΑΠΘ: «Μπαράζ» καταγγελιών

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ δέχθηκε μεγάλο αριθμό καταγγελιών -κάτι που μπορεί να κάνει κάθε πολίτης, από την ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ- για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Μεταξύ αυτών, ήταν και η προσφυγή του Σωματείου Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ», το οποίο έκανε λόγο για εξευτελιστική αντιμετώπιση του θέματος και ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων.

Λιάγκας ΕΣΡ – ΑΠΘ: Το κείμενο της προσφυγής

Το σωματείο «Το Μωβ» έστειλε σχετική επιστολή και στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάνννη ζητώντας να απομακρύνει από τη θέση της προέδρου της Τεχνόπολης την Κατερίνα Γκακάκη -συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Λιάγκα.

Πειθαρχική δίωξη από την ΕΣΗΕΑ κατά του Γιώργου Λιάγκα

Το «τσουνάμι» αντιδράσεων για τον Γιώργο Λιάγκα δεν σταμάτησε εκεί. Χθες, Δευτέρα, συνήλθε σε συνεδρίαση το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο είναι το αρμόδιο όργανο για την τήρηση της δεοντολογίας από την πλευρά των λειτουργών της ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έγινε προβολή του επίμαχου βίντεο από την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά του παρουσιαστή. Ανάμεσα στις ποινές που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Λιάγκας είναι η προσωρινή ή οριστική διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.