Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία: Νομοσχέδιο για το upskirting
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Νομοσχέδιο για το upskirting

Γερμανία: To «upskirting», δηλαδή να τραβάει κανείς φωτογραφίες κάτω από τις φούστες των γυναικών, χωρίς τη συναίνεσή τους, θα αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη.

Γερμανία: Upskirting ονομάζεται το να τραβάει κάποιος φωτογραφίες κάτω από τις φούστες των γυναικών, χωρίς τη συναίνεσή τους. Η ενέργεια αυτή, για την οποία δεν υπήρχε νομική πρόβλεψη, θα αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη στη Γερμανία, χαρακτηριζόμενη ως ποινικό αδίκημα, ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά την υιοθέτηση ενός ανάλογου νόμου στη Βρετανία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου, ανακοίνωσε πως «η παραγωγή φωτογραφιών και βίντεο, που εικονίζουν απόκρυφα σημεία άλλων προσώπων, τα οποία φωτογραφήθηκαν ή βιντεοσκοπήθηκαν, χωρίς την άδειά τους, κάτω από τα ρούχα τους θα αποτελεί ποινικό αδίκημα». Αξιόποινη πράξη θα αποτελεί και η διανομή των εν λόγω λήψεων. Σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να εγκριθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο για να γίνει νόμος του κράτους, η απαγόρευση θα αφορά και τις φωτογραφίες των ντεκολτέ εν αγνοία των γυναικών.

Γερμανία: Τί ίσχυε μέχρι τώρα

Έως σήμερα, αυτού του είδους η πρακτική δεν θεωρείτο αξιόποινη πράξη, παρά μόνο εάν ο δράστης παρενοχλούσε το θύμα του ή προχωρούσε σε απρεπείς ενέργειες σε βάρος του. «Το να φωτογραφίζει κανείς μία γυναίκα κάτω από τη φούστα της ή το ντεκολτέ της συνιστά μια ταπεινωτική και αδικαιολόγητη παραβίαση της προσωπικής ζωή της» επισήμανε η υπουργός Δικαιοσύνης Κρίστιν Λάμπρεχτ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις