Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κακοκαιρία Βικτώρια: Η θάλασσα σκέπασε την παραλιακή του Ρίου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κακοκαιρία Βικτώρια: Η θάλασσα σκέπασε την παραλιακή του Ρίου

Κακοκαιρία Βικτώρια: Σφοδρό ήταν το πρωί της Τετάρτης το πέρασμα της κακοκαιρίας «Βικτώρια» από την Αχαΐα με την θάλασσα να... βγαίνει στη στεριά.

Κακοκαιρία Βικτώρια: Πρωτοφανείς εικόνες σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην παραλιακή λεωφόρο στο Ρίο λόγω της κακοκαιρίας «Βικτώριας» που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στα βίντεο που δημοσίευσε η τοπική ιστοσελίδα tempo24.gr λόγω των δυνατών ανέμων η θάλασσα βγήκε στην στεριά και κάλυψε την παραλιακή λεωφόρο. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που τα μεγάλα κύματα έβγαζαν μαζί και πέτρες, δημιουργώντας μεγάλο κίνδυνο για όσους περνούσαν εκείνη στη στιγμή από το σημείο με αυτοκίνητο.

Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «Βικτώρια» έφτασε το βράδυ της Τρίτης και στην Αττική. Σφοδρή καταιγίδα έπληξε περί τις 02:00-02:30 το ξημερώματα της Τετάρτης το λεκανοπέδιο της Αττικής και την πόλη της Αθήνας.Λίγο μετά τις 22:30 ξεκίνησε ισχυρή βροχόπτωση σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου, με τους κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα… μέρα.

Κακοκαιρία Βικτώρια: Δείτε το σχετικό βίντεο από την κακοκαιρία στην περιοχή του Ρίου

Κακοκαιρία Βικτώρια: Καταστροφές και στην Κεφαλονιά

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» χτύπησε με μανία και την Κεφαλονιά, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στο πέρασμά της, με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές ακόμη και σε σπίτια. Περισσότερο επλήγησαν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κάθε είδους υλικά πέρασαν μέσα από τις δύο κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια να επικρατήσει πανικός.

Κακοκαιρία Βικτώρια: Μικρής έκτασης προβλήματα και στα Χανιά

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην περιοχή των Χανίων, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις. Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, ενώ από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο σημείο τοποθετήθηκε στρατιωτική γέφυρα τύπου Μπέλεϋ, ώστε να αποκατασταθεί η κίνηση των οχημάτων.

Κακοκαιρία Βικτώρια: Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχής

Οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr κατέγραψαν πανελλαδικά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 08:30 το πρωί της Τετάρτης στον Αλικιανό και στο Ακρωτήριο Χανίων (64 και 63 χιλιοστά αντίστοιχα), στο Σπήλι Ρεθύμνου (52), στο κέντρο των Χανίων (46), στον Πλατανιά Χανίων (46), στην Ασή Γωνιά Χανίων (43), στην Παλαιοχώρα Χανίων (41) και στις Βρύσες Χανίων (39 χιλιοστά).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις