Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ μετανάστες: Θερμή υποδοχή από μέλη και στελέχη στο λιμάνι του Πειραιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ μετανάστες: Θερμή υποδοχή από μέλη και στελέχη στο λιμάνι του Πειραιά

ΣΥΡΙΖΑ μετανάστες: Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» στο λιμάνι του Πειραιά, από τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν ο Πάνος Λάμπρου και η Ελένη Σταματάκη.

ΣΥΡΙΖΑ μετανάστες: Θερμή υποδοχή σε μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν από τη Μυτιλήνη και τη Σάμο στον Πειραιά επιφύλαξαν στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Κεντρικό σύνθημα στην κινητοποίηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε προγραμματιστεί λίγες ημέρες νωρίτερα, ήταν το «Η Ελλάδα αγκαλιάζει τους πρόσφυγες – Refugees Welcome».  Εν τέλει, πάνω από 300 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το «παρών», την Κυριακή, κρατώντας μπαλόνια και πολύχρωμα πανό και προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, μπισκότα, κρουασάν και άλλα γλυκίσματα στα προσφυγόπουλα και στους μεγαλύτερους.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» στο λιμάνι του Πειραιά, από τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν ο Πάνος Λάμπρου και η Ελένη Σταματάκη. Επιπλέον, στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μετείχαν οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Τρύφων Αλεξιάδης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Μπελαβίλας, η Ρένα Δούρου, το Συντονιστικό και μέλη της Αλληλεγγύης Πειραιά. Από το «Νήσος Χίος» τελικά αποβιβάστηκαν 84 άνθρωποι που θα οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές.

ΣΥΡΙΖΑ μετανάστες: Είμαστε σταθερά στο πλευρό των προσφύγων, λέει η Νεολαία

Σε ανακοίνωσή της, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι βρίσκεται «σταθερά στο πλευρό των προσφύγων και των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου» και απέναντι στα «φασιστικά οδοφράγματα, ρατσιστικά παραληρήματα και ακροδεξιές φιέστες».

ΣΥΡΙΖΑ μετανάστες: Δούρου, Κόκκαλης και άλλοι πήγαν στο λιμάνι την Κυριακή

Η τέως Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης και οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Τρύφων Αλεξιάδης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος ήταν μεταξύ των στελεχών του κόμματος, που με δεκάδες μέλη του κόμματος και της Νεολαίας υποδέχθηκαν τους πρόσφυγες στον Πειραιά το βράδυ της Κυριακής.

«Η δική μας Ελλάδα, που το 2015 από το λιμάνι του Πειραιά έστειλε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, αντιστέκεται στη μισαλλοδοξία και το ρατσιστικό ζόφο, υποδέχεται με ανοιχτή αγκαλιά, σε κάθε γωνιά της, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους κολασμένους τούτης της γης. Ανθρώπους όπου ο πόλεμος, η φτώχια, η εξαθλίωση και ο θάνατος τους ανάγκασαν να ξεριζωθούν», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφίες στα social media από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ρένα Δούρου ανέβασε φωτογραφίες από την υποδοχή των προσφύγων, όπου η ίδια έδωσε δώρα σε παιδιά. «Για τη γιαγιά μας από τα Βούρλα, για τον παππού μας από τη Σμύρνη», γράφει η τέως Περιφερειάρχης Αττικής. Στο λιμάνι Πειραιά βρέθηκε και ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας αλλά και η πρώην βουλευτής, Αννέτα Καβαδία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις