Αθήνα

°C

Τρίτη

26

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκλογές ΕΝΠΕ: Πρώτος ο Τζιτζικώστας με 70,9% – Μονοψήφια η Δούρου
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές ΕΝΠΕ: Πρώτος ο Τζιτζικώστας με 70,9% – Μονοψήφια η Δούρου

Εκλογές ΕΝΠΕ: Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η παράταξη Κατσιφάρα με 13,8% και την τρίτη η παράταξη της Ρένας Δούρου με ποσοστό 8%.

Εκλογές ΕΝΠΕ: Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι εκλογές για την νέας ηγεσίας στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Οι κάλπες ανέδειξαν κυρίαρχο τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, του οποίου η παράταξη «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες» κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία σε ψήφους και έδρες.

Συγκεκριμένα, η παράταξη του Απ. Τζιτζικώστα έλαβε 195 ψήφους σε σύνολο 275 εγκύρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 70,9%). Τη δεύτερη θέση κατέλαβε με 38 ψήφους (ποσοστό 13,8%), η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Εκλογές ΕΝΠΕ: Τρίτη η Δούρου με μονοψήφιο ποσοστό

Τρίτη ήρθε η «Ριζοσπαστική Περιφερειακή Πρωτοβουλία» με επικεφαλής την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και 22 ψήφους(ποσοστό 8%). Ακολουθούν η «Λαϊκή Συσπείρωση» με 11 ψήφους (ποσοστό 4%) και επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, ο «Συντονισμός Αιρετών» με 6 ψήφους και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» με 3 ψήφους. Τη Δευτέρα 18 του μηνός θα συνεδριάσει το νέο ΔΣ της ΕΝΠΕ προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις