Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζανακόπουλος – Πολάκης: Η προανακριτική Novartis και η “φοβισμένη ΝΔ”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος – Πολάκης: Η προανακριτική Novartis και η “φοβισμένη ΝΔ”

Τζανακόπουλος - Πολάκης: Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την παρουσία του ίδιου και του Παύλου Πολάκη άφησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχετικά με την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis.

Τζανακόπουλος – Πολάκης: Ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα για την Προανακριτική Επιτροπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. «Το ζητούμενο για εμάς είναι 1ον η υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας. Η απόφαση εξαίρεσης μας είναι ανυπόστατη και δεν υφίσταται καν στο νομικό σύμπαν. Και 2ον, δεν πρέπει να δοθεί απολύτως πρόσχημα στη ΝΔ ώστε να συνεχίσει να παρακωλύει και να εμποδίσει τη λειτουργία της Επιτροπής. Σταθμίζοντας αυτές τις δυο αρχές, στη βάση των όποιων πορευτήκαμε και τις προηγούμενες εβδομάδες θα καθορίσουμε τη στάση μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος. «Είμαστε μέλη της Επιτροπής, δεν έχουμε αντικατασταθεί από τον πρόεδρό μας, και θα επιλεγούμε εμείς τον τρόπο που θα εκπροσωπούμε την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ο κ. Φρουζής θα έπρεπε να είχε καταθέσει τρεις εβδομάδες πριν, κάτι που δεν έγινε «με ευθύνη της ΝΔ». Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στο αίτημα που κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δια του Δημήτρη Τσοβόλα, για εξαίρεση κι άλλων μελών της επιτροπής. «Το αίτημα το καταθέτει ο Παπαγγελόπουλος. Ανεξαρτήτως της άποψης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ένα σκεπτικό με το οποίο εξαιρούν εμένα και τον Πολάκη, άρα θα πρέπει να εξαιρέσουν κι άλλους». «Η ΝΔ επιλεγεί αντί να προχωρήσει την έρευνα και για να μην οδηγηθεί σε φιάσκο επειδή ξέρει ότι δεν υπάρχει στοιχειό περί σκευωρίας να φτιάξει επικοινωνιακές κατασκευές για να κάνει αντιπερισπασμούς» σχολίασε.

Ο Γεωργιάδης

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, περί φασιστικών πρακτικών από τον ίδιο και τον Παύλο Πολάκη είπε ότι «αν κάποιος έχει επαφή σχέση συναγελάζεται με ακροδεξιούς έχει υπάρξει και παραμένει ακροδεξιός και ιδεολογικά συγγενής με τη ΝΔ είναι ο κ. Γεωργιάδης».

Ο Τζανακόπουλος στον ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις