Προανακριτική Novartis: Καταθέτει ο Κωνσταντίνος Φρουζής – Βίντεο από την προσέλευση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει ο Κωνσταντίνος Φρουζής – Βίντεο από την προσέλευση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Προανακριτική Novartis: Με έμμεση αλλά σαφή σπόντα ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην προανακριτική επιτροπή.

12.11.2019 | 20:40

Προανακριτική Novartis: Σαφής ήταν η σπόντα για την καθυστέρηση της κλήσης του Κωνσταντίνου Φρουζή να καταθέσει όσα γνωρίζει στην προανακριτική της Novartis. «Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τριάμιση χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκε και υφίσταμαι bullying» είπε στα μέλη της Επιτροπής. «Δεν ήμουν… φαρμακάς» είπε με έμφαση. Ο Κων. Φρουζής προσήλθε λίγο πριν της 8 στην Προανακριτική. Ο κ. Φρουζής έκανε αναφορά στα δυο του παιδιά που τα μεγάλωσε μόνος του. Οπως είπε από την Novartis αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να φύγει εκτός Ελλάδος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση επικαλέστηκε δημοσιεύματα («Εφημερίδα Συντακτών» και Documento το 2016-2017) τα οποία «με παρουσίαζαν ως τεχνοκράτη που είχε ως στόχο την επιτυχία της εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου. Τον Φλεβάρη του 2017 ήλθε έλεγχος στο σπίτι. Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι παίζει. Πήρανε το λαπ τοπ του γιου μου Δημήτρη» περιέγραψε. Όπως είπε, έλεγχος του έγινε χωρίς να υπάρχει έκθεση. «Δεν ξέρω ποιοι με έψαξαν. Φεύγοντας είπαν πως “δεν βρήκανε τίποτα”. Δεν υπήρξε έκθεση κατασχέσεως. Μετά έψαξαν τους λογαριασμούς μου» αφηγήθηκε ο Κ. Φρουζής. Περί τα τέλη του 2017, είπε ακόμη «διάβασα στην εφημερίδα Documento, όλα όσα επρόκειτο να ζήσω. Την επόμενη ημέρα είδα τη φάτσα μου με πρωθυπουργούς υπουργούς κλπ.». Ο κ. Φρουζής επέμεινε ότι «δεν κλήθηκα ποτέ από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. Ποτέ!»

Προανακριτική Novartis: Στιγμιότυπο που μπαίνει στην αίθουσα

Προανακριτική Novartis: Χωρίς την παρουσία Πολάκη – Τζανακόπουλου η συνεδρίαση

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγα λεπτά απορρίφθηκε το αίτημα του κ. Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν από μέλη της επιτροπής οι: Κώστας Κυρανάκης και Θάνος Πλεύρης από πλευράς ΝΔ και Βασίλης Κεγκέρογλου από πλευράς ΚΙΝΑΛ. Λίγο νωρίτερα, η Προανακριτική Επιτροπή είχε απορρίψει κατά πλειψηφία το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκληση της απόφασης εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε χωρίς την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές του και ότι δεν θέλει να δώσει στη ΝΔ τη δυνατότητα να συνεχίσει παρελκυστικές τακτικές τις οποίες έχουν υιοθετήσει βουλευτές της για το υποτιθέμενο σκάνδαλο της σκευωρίας. Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίαση, είχε προηγηθεί ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, ενώ αυτήν είχε προαναγγείλει και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας το πρωί στον Σκάι.

«Το κεντρικό ζήτημα είναι η υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας, με την έννοια ότι η απόφαση της επιτροπής για την εξαίρεσή μας είναι ανυπόστατη. Το δεύτερο ζήτημα όμως είναι ότι δεν πρέπει να δοθεί κανένα απολύτως πρόσχημα στη ΝΔ, ώστε να συνεχίσει να παρακωλύει και να εμποδίζει τη λειτουργία της επιτροπής. Άρα εμείς, σταθμίζοντας αυτές τις δύο αρχές, στη βάση των οποίων θέλουμε να πορευτούμε και στη βάση των οποίων πορευτήκαμε και τις προηγούμενες εβδομάδες, θα καθορίσουμε τη στάση μας. Επομένως, θα έλεγα να κάνουμε λίγο υπομονή», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Διευκρίνισε όμως ότι η όποια στάση επιλεγεί σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά αποχώρηση.

Exit mobile version