Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κινέζος πρόεδρος: Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Σι Τζινπίνγκ, χάος στο κέντρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινέζος πρόεδρος: Στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Σι Τζινπίνγκ, χάος στο κέντρο

Κινέζος πρόεδρος: Σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Αθήνα και μετά το Μουσείο της Ακρόπολης θα αναχωρήσει από τη χώρα μας από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κινέζος πρόεδρος: Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέπτεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο πρόεδρος της Κίνας επισκέπτεται το μουσείο, όπου θα δει από κοντά και την αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα για το οποία του μίλησε χθες στο γεύμα τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το προεδρικό ζεύγος της Κίνας υποδέχθηκαν στο Μουσείο Ακρόπολης ο Προκόπης Παυλόπουλος με τη σύζυγό του, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Δημήτρης Παντερμαλής, πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης. Πρώτη στάση της ξενάγησης, την οποία πραγματοποιεί ο κ. Παντερμαλής, ήταν η ανασκαφή στην είσοδο του μουσείου.

Κινέζος πρόεδρος: Κλειστό το κέντρο

Εν τω μεταξύ, λόγω της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι κλειστό το κέντρο της Αθήνας. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλούς κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος και κομφούζιο στους περιφερειακούς.

Κινέζος πρόεδρος: Μέχρι Κορωπί ο προαστιακός

Παράλληλα αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια του προαστιακού, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «μεταξύ των ωρών 11:45 και 12:15 οι αμαξοστοιχίες 1214 (Πειραιάς – Αεροδρόμιο) & 2222 (Λιόσια -Αεροδρόμιο) τερματίζουν στο Κορωπί. Επίσης, οι αμαξοστοιχίες 1215 (Αεροδρόμιο – Πειραιάς) & 2227 (Αεροδρόμιο – Λιόσια) ξεκινούν από Κορωπί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις