Κινέζος πρόεδρος Αθήνα: «Θα έχετε την υποστήριξή μας στα Γλυπτά του Παρθενώνα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινέζος πρόεδρος Αθήνα: «Θα έχετε την υποστήριξή μας στα Γλυπτά του Παρθενώνα»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Κινέζος πρόεδρος Αθήνα: Στο πλευρό της Ελλάδας για την υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα ο Πρόεδρος της Κίνας.

12.11.2019 | 12:44

Κινέζος πρόεδρος ΑθήναΈναν ιδιαίτερα ισχυρό σύμμαχο θα έχει η χώρα μας στο πλευρό της και στην προσπάθεια που κάνει να φέρει πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αφού στη σημερινή επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπινγκ, εξέφρασε τη στήριξή του. «Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε για μία ώρα σήμερα. Στο σημείο αυτό, στο κέντρο του Μουσείου, όπως το χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών: «Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας» είπε.

Κινέζος πρόεδρος Αθήνα: Κλειστό το κέντρο

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι κλειστό το κέντρο της Αθήνας. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλούς κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος και κομφούζιο στους περιφερειακούς.

Κινέζος πρόεδρος Αθήνα: Μέχρι Κορωπί ο προαστιακός

Παράλληλα αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια του προαστιακού, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «μεταξύ των ωρών 11:45 και 12:15 οι αμαξοστοιχίες 1214 (Πειραιάς – Αεροδρόμιο) & 2222 (Λιόσια -Αεροδρόμιο) τερματίζουν στο Κορωπί. Επίσης, οι αμαξοστοιχίες 1215 (Αεροδρόμιο – Πειραιάς) & 2227 (Αεροδρόμιο – Λιόσια) ξεκινούν από Κορωπί».

Exit mobile version