Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ινδία: Αιχμαλωτίστηκε δολοφονικός ελέφαντας
PLUS

Ινδία: Αιχμαλωτίστηκε δολοφονικός ελέφαντας

Ινδία: Οι κυνηγοί εντόπισαν τον μεγάλο ελέφαντα και με δύο βελάκια που περιείχαν ισχυρό υπνωτικό, τον ακινητοποίησαν και έδεσαν τα πόδια του.

Ινδία: Μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αιχμαλώτιση ενός βίαιου και επιθετικού ελέφαντα στήθηκε στην περιοχή Γκοαλπάρα της Ινδίας. Ο ελέφαντας, που οι ντόπιο αποκαλούν «Μπιν Λάντεν», λόγω του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του, νωρίτερα είχε σκοτώσει σε ένα ξέσπασμα βίας πέντε χωρικούς. Αμέσως οι τοπικές αρχές συγκρότησαν ομάδες για τον εντοπισμό και τον περιορισμό του και έτσι ο μεγάλος ελέφαντας βρέθηκε ακινητοποιημένος στο χώμα και με δεμένα τα πόδια.

Ο εντοπισμός του ζώου δεν ήταν εύκολος και οι αξιωματούχοι  της υπηρεσίας άγριας ζωής αναζητούσαν το ζώο στο δάσος για μέρες, με τη συνδρομή drones και οικόσιτων ελεφάντων. «Προχωρήσαμε στο τελευταίο στάδιο σήμερα… Δύο βελάκια», που περιείχαν ηρεμιστικό, «έριξαν ειδικοί εναντίον του», προκειμένου να πιάσουν τον ελέφαντα, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος. Στόχος, αυτή τη στιγμή, είναι «να μεταφερθεί ο ελέφαντας σε ένα δάσος όπου δεν υπάρχουν κατοικημένες περιοχές» πλησίον του, συμπλήρωσε.

Ινδία: Είχε σκοτώσει πέντε ανθρώπους

Ο ελέφαντας σκότωσε πέντε ανθρώπους, μεταξύ αυτών τρεις γυναίκες, όταν επιτέθηκε, τον Οκτώβριο, στην περιοχή Γκοαλπάρα, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του για 24 ώρες. Σχεδόν 2.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ελέφαντες στην Ινδία, τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούνιο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις