Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σύγκρουση τραίνων Μπαγκλαντές: Βίντεο από κάμερα ασφαλείας – 16 επιβάτες νεκροί
ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση τραίνων Μπαγκλαντές: Βίντεο από κάμερα ασφαλείας – 16 επιβάτες νεκροί

Σύγκρουση τραίνων Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 16 άτομα σκοτώθηκαν από την μετωπική σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων στο Μπανγκλαντές.

Σύγκρουση τραίνων Μπαγκλαντές: Περί τις 03:00 της Τρίτης (23:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) τρία βαγόνια εκτροχιάστηκαν στον σταθμό Μοντολμπάγκ στην πόλη Κάσμπα όταν συγκρούστηκαν συρμός Ιντερσίτι με προορισμό τη Ντάκα και δεύτερος συρμός καθ’ οδόν προς την Τσιταγκόνγκ. Στέλεχος των σιδηροδρόμων ανέφερε ότι η σύγκρουση φαίνεται πως οφειλόταν σε πρόβλημα με τη σηματοδότηση. Η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ εξέφρασε σοκ για το δυστύχημα και τη θλίψη της για τα θύματα και προέτρεψε τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και τους πολίτες να τους προσφέρουν υποστήριξη. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το τραγικό περιστατικό. Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν, αφού κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης τα βαγόνια των τρένων σηκώθηκαν στον αέρα.

Μηχανές και κάποια βαγόνια έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα και σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να προσπαθούν να βγάλουν από τα συντρίμμια επιβάτες παγιδευμένους, δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Χαγιάτ Ουντ Ντοουλά Χαν, αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης στην Μπραχμανμπαρία. Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον Χαν. «Πάνω από 40 τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομεία», συνέχισε και πρόσθεσε ότι ορισμένοι εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν είναι ακόμη σαφές το πώς οι δύο συρμοί βρέθηκαν να κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις πάνω στις ίδιες σιδηροτροχιές. Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα είναι συχνά στο Μπανγκλαντές, με πολλά να γίνονται σε αφύλακτες διαβάσεις και άλλα να αποδίδονται στην ανεπαρκή συντήρηση του δικτύου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις