Κίνα: Τυφλή βία εναντίον παιδιών

ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Τυφλή βία εναντίον παιδιών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κίνα: Άνδρας με ψυχική διαταραχή εισέβαλε σε νηπιαγωγείο στην Κίνα και ψέκασε τους μαθητές με υδροξείδιο του νατρίου.

12.11.2019 | 11:55

Κίνα: Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Καϊγιουάν της επαρχίας Γιουνάν της Κίνας. Ένας 23χρονος, αφού σκαρφάλωσε σε ένα τοίχο, εισήλθε σε νηπιαγωγείο και ψέκασε παιδιά και νηπιαγωγούς με υδροξείδιο του νατρίου. Περίπου 51 παιδιά και τρεις νηπιαγωγοί εισήχθησαν στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων με σοβαρά συμπτώματα. Η επίθεση σημειώθηκε χθες Δευτέρα στις 3:35 μμ τοπική ώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές στο Weibo, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης σαν το Twitter. Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη σχεδόν μια ώρα μετά την επίθεση.

«Επειδή οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν παιδί, η έλλειψη της οικογενειακής θαλπωρής είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίσει ψυχική διαταραχή», ανέφεραν οι τοπικές αρχές, προσθέτοντας ότι είχε προβλήματα και στην προσωπική ζωή και την εργασία του και σημειώνοντας πως όλα  αυτά του προκάλεσαν «μια απαισιόδοξη νοοτροπία και σκέψεις για εκδίκηση εις βάρος της κοινωνίας».

Κίνα: Συχνές οι επιθέσεις σε μαθητές

Για κάποιο περίεργο λόγο οι βίαιες επιθέσεις με στόχο μαθητές είναι συχνές στην Κίνα, με τους δράστες να προτιμούν ως μέσο επίθεσης το μαχαίρι. Σε μια από τις φονικότερες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, που έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο, ένας 28χρονος σκότωσε εννέα μαθητές Δημοτικού την ώρα που σχόλαγαν. Ο δράστης δήλωσε ότι είχε υποστεί μπούλινγκ ως μαθητής στην επαρχία της βόρειας Κίνας Σαανσί, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει την καταδίκη και την εκτέλεσή του. Αργότερα το 2018, μια  39χρονη γυναίκα οπλισμένη με μαχαίρι τραυμάτισε 14 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο της επαρχία Σετσουάν.

 

Exit mobile version