Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

08

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αλβανία επεισόδια: Αντιδράσεις στις κατεδαφίσεις σπιτιών
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία επεισόδια: Αντιδράσεις στις κατεδαφίσεις σπιτιών

Αλβανία επεισόδια: Ένταση επικρατεί τις τελευταίες ώρες, στα Τίρανα στην Αλβανία καθώς πολίτες αντιδρούν σε κατεδαφίσεις σπιτιών στην περιοχή Αστίρ.

Αλβανία επεισόδια: Εντάσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες στην περιοχή των Τιράνων στην Αλβανία με τους πολίτες να αντιδρούν σε κατεδαφίσεις σπιτιών στην περιοχή Αστίρ. Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης 12 Νοεμβρίου, όταν κρατικά συνεργία βρέθηκαν στην περιοχή προκειμένου να κατεδαφίσουν αυθαίρετα σπίτια. Όταν έφτασαν τα κρατικά συνεργεία στο σημείο κάλεσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους προκειμένου να τα κατεδαφίσουν στο πλαίσιο της δημόσιου έργου «New Ringroad» που αφορά την κατασκευή και την επέκταση ενός νέου περιφερειακού δρόμου. Ο κόσμος αντέδρασε στις κατεδαφίσεις των κρατικών συνεργείων και άρχισε να πετά πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Οι υπεύθυνοι του έργου κάλεσαν την αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο για να απομακρύνει τους κατοίκους και να συνεχιστεί η κατεδάφιση. Ωστόσο, αυτό κατάφερε να προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση με τα χημικά και τις βόμβες μολότοφ να πέφτουν βροχή. Τα άγρια επεισόδια είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 7 πολίτες και 5 αστυνομικοί. Παρά τα αιματηρά επεισόδια, οι υπάλληλοι της Εθνικής Επιθεώρησης Εγχώριας Άμυνας (IKMT) συνεχίζουν να εργάζονται για να κατεδαφίσουν τα σπίτι που επηρεάζονται από την επέκταση του νέου περιφερειακού δρόμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις