Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κινέζος πρόεδρος κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Κλειστοί δρόμοι και χάος σήμερα Τρίτη (12/11)
ΕΛΛΑΔΑ

Κινέζος πρόεδρος κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Κλειστοί δρόμοι και χάος σήμερα Τρίτη (12/11)

Κινέζος πρόεδρος κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους οδηγούς στην πρωτεύουσα το πρωί της Τρίτης.

Κινέζος πρόεδρος κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας στην Ελλάδα, Σι Τζινπίνγκ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Τροχαία τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθούν ρυθμίσεις στις περιοχές Χίλτον, Συντάγματος και Ακροπόλεως. Στις 10:30 σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Κινέζος πρόεδρος μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο θα επισκεφθούν το μουσείο της Ακρόπολης.

Εν συνεχεία ρυθμίσεις στην κυκλοφορία θα γίνουν στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος» από όπου και θα αναχωρήσει ο Κινέζος πρόεδρος. Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα αναπτυχθούν για τη ρύθμιση-διαχείριση της κυκλοφορίας.

Κινέζος πρόεδρος κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Χάος χθες στους δρόμους

Πιο συγκεκριμένα, Τροχονόμοι αναμένεται να τοποθετηθούν, προκειμένου να διαχειρίζονται την κυκλοφορία, στους δρόμους γύρω από την περιοχή του Χίλτον, στο Σύνταγμα, την Ακρόπολη και το οδικό δίκτυο που οδηγεί στο αεροδρόμιο Αθηνάν, «Ελ. Βενιζέλος». Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να ξεναγηθεί από τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο, στο μουσείο της Ακρόπολης στις 10.30 το πρωί της Τρίτης. Στη συνέχεια, η κινεζική αντιπροσωπεία αναμένεται να αναχωρήσει για το αεροδρόμιο.

Τεράστιο ήταν μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας από το πρωί της Δευτέρας, εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Τροχαίας όσο ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου. Το απόγευμα, ο Κηφισός είχε μπλοκαριστεί με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές. Η κίνηση διεξαγόταν σημειωτόν και σε αρκετά σημεία γύρω από τον Πειραιά, καθώς πολλοί δρόμοι παρέμεναν κλειστοί.

Η αποσυμφόρηση στους δρόμους δεν ήρθε παρά αργά το βράδυ και αφότου ο Κινέζος πρόεδρος βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για το επίσημο δείπνο που του παρέθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Κινέζος πρόεδρος κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Αλλαγές και στα δρομολόγια του Προαστιακού την Τρίτη

Αλλαγές όμως αναμένεται να πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια του Προαστιακού, λόγω των μέτρων ασφαλείας κατά την αποχώρηση του Σι Τζινπίνγκ από την Ελλάδα την Τρίτη.

Ειδικότερα: Την Τρίτη, 12/11, μεταξύ των ωρών 11:45 και 12:15 Οι αμαξοστοιχίες 1214 (Πειραιάς – Αεροδρόμιο) & 2222 (Λιόσια -Αεροδρόμιο) τερματίζουν στο Κορωπί. Οι αμαξοστοιχίες 1215 (Αεροδρόμιο – Πειραιάς) & 2227 (Αεροδρόμιο – Λιόσια) ξεκινούν από Κορωπί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις