Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σλούκας Φενέρμπαχτσέ: Φημολογία η κλήση σε απολογία
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σλούκας Φενέρμπαχτσέ: Φημολογία η κλήση σε απολογία

Σλούκας Φενέρμπαχτσέ: Καμία ενημέρωση από την διοίκηση για απολογία επειδή δεν κράτησε το πανό για τον Κεμάλ.

Σλούκας Φενέρμπαχτσέ: Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στο σίριαλ με τον Σλούκα στην Τουρκία, μετά τον σάλο που προκλήθηκε επειδή δεν κράτησε μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες το επετειακό πανό για τον θάνατο του Ατατούρκ. Μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε από παίκτες και οπαδούς ο Έλληνας διεθνείς, κυκλοφόρησε η φήμη ότι κλήθηκε σε απολογία από την διοίκηση της ομάδας, καθώς ο πρόεδρος Αλί Κοτς και το διοικητικό συμβούλιο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο με το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, αργά χθες το βράδυ αποδείχθηκε ότι η πληροφορία αυτή ήταν fake news, καθώς η πλευρά του αθλητή δήλωσε άγνοια για το γεγονός.

«Δεν υπάρχει καμία κλήση σε απολογία και γενικά δεν υπάρχει τίποτε άλλο να ειπωθεί γενικά για το συγκεκριμένο θέμα», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα που ειπώθηκε. Πιθανότατα πίσω από όλη την κατευναστική προσπάθεια να βρίσκεται ο προπονητής ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει πάρει δημοσίως θέση. Δεν θα πρέπει, ωστόσο, εδώ να παραβλέψουμε το ποστάρισμα του βοηθού του Ομπράντοβιτς Ερντέμ Τσαν, ο οποίος κάλυψε τον Σλούκα. Και είναι εξίσου πιθανό το συγκεκριμένο ποστάρισμα να έγινε με τις ευλογίες του Ομπράντοβιτς.

Σλούκας Φενέρμπαχτσέ: Πώς ξεκίνησαν όλα

Το βράδυ της Κυριακής 10/11 η Φενέρ υποδεχόταν την Μπεσίκτας και οι παίκτες κατά την είσοδο τους κρατούσαν ένα πανό τιμώντας την 81η επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ, μια επέτειο πολύ σημαντική στη γείτονα χώρα. Το πανό έγραφε «Θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό» και το κράτησαν όλοι οι παίκτες της ομάδας, πλην του Κώστα Σλούκα. Το βίντεο με τον Σλούκα να απέχει έγινε αμέσως viral, με τους οπαδούς της Φενέρ και όχι μόνο να κάνουν άσχημα σχόλια για τον Σλούκα κάτω από τη σχετική ανάρτηση.

Η δήλωση του Σλούκα

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Φενέρ ο ίδιος ο παίκτης έγραψε: «Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα. Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και παλεύω γι’ αυτές. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ’ αυτή τη χώρα και τη γνωρίζω. Πάντα το σέβομαι αυτό. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά βρίσκομαι είμαι εδώ κάθε μέρα και παλεύω για τη Φενέρ, που εκπροσωπεί την Τουρκία».

Το ιστορικό του Σλούκα στην Τουρκία

Ο Κώστας Σλούκας παίζει στη Φενερμπαχτσέ από το 2014 και η αφοσίωσή του στην ομάδα τον έχει μετατρέψει σε λαϊκό ήρωα. Το καλοκαίρι του 2017 είχε πρόταση επιστροφής στον Ολυμπιακό ή της επιστροφής στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο επέλεξε να ανανεώσει με την Φενέρ. Το ίδιο έγινε και το περασμένο καλοκαίρι, όταν το όνομα του είχε εμπλακεί σε μεταγραφικά σενάρια που αφορούσαν κυρίως τον Ολυμπιακό με τον ίδιο όμως να υπογράφει νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Πόλης γιατί όπως εξήγησε: «Οι βασικοί λόγοι ήταν δύο, ο ένας ήταν ο προπονητής που θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και το δεύτερο ήταν το οικογενειακό κλίμα που είναι το καλύτερο για έναν επαγγελματία αθλητή. Φυσικά ο κόσμος είναι φανταστικός. Έχω υποφέρει πολλά χρόνια εκεί, ειδικά τον πρώτο χρόνο, και είμαι πολύ ευχαριστημένος πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στην οικογένεια της Φενέρμπαχτσε για τρία χρόνια».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις