Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βολιβία τώρα: “Δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Έβο Μοράλες”
ΚΟΣΜΟΣ

Βολιβία τώρα: “Δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Έβο Μοράλες”

Βολιβία τώρα: Ο Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ηγέτης της αντιπολίτευσης, είχε αναφέρει νωρίτερα πως έχει «επιβεβαιωθεί» η έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Βολιβία τώρα: Δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Έβο Μοράλες, διαβεβαίωσε το βράδυ της Κυριακής τοπική ώρα (ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδας), ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας της Λατινικής Αμερικής, μερικές ώρες μετά την παραίτηση του σοσιαλιστή προέδρου. Ο Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ηγέτης της αντιπολίτευσης, είχε αναφέρει νωρίτερα πως έχει «επιβεβαιωθεί» η έκδοση εντάλματος σύλληψης.Από την μεριά του ο Μοράλες κατήγγειλε το «παράνομο» ένταλμα και ότι «βίαιες ομάδες» επιτέθηκαν στο σπίτι του.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ προσέφερε την Κυριακή άσυλο στον Έβο Μοράλες εάν το επιθυμεί μετά την παραίτησή του από την προεδρία της Βολιβίας και γνωστοποίησε ότι η μεξικανική πρεσβεία έχει ήδη υποδεχθεί περίπου είκοσι κυβερνητικούς αξιωματούχους και κοινοβουλευτικούς. Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ τόνισε νωρίτερα μέσω Twitter ότι η κυβέρνησή του κατέγραψε την «υπεύθυνη συμπεριφορά του προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος προτίμησε να παραιτηθεί παρά να εκθέσει τον λαό του στη βία».

Βολιβία τώρα: Υπηρεσιακή πρόεδρος η δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας

Η δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Βολιβίας Τζανίνε Άνιες ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει ρόλο υπηρεσιακής προέδρου, αφού ο πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες, ο αντιπρόεδρός του Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, η πρόεδρος της Γερουσίας Αντριάνα Σαλβατιέρα Αριάσα, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Γερουσίας και ο πρόεδρος της Βουλής παραιτήθηκαν. Η Άνιες, πολιτικός που ανήκει σε παράταξη της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, δικηγόρος, έκανε την ανακοίνωση μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Página 7». «Θα πάω στη Λα Πας τη Δευτέρα για να αναλάβω την εξουσία με ομαλό τρόπο και να προκηρύξω νέες εκλογές», δήλωσε αργότερα η Άνιες στο τηλεοπτικό δίκτυο Unitel.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις