Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βάρκα μετανάστες: Ανατράπηκε στον Δούναβη – Αγνοούνται 4 άτομα
ΚΟΣΜΟΣ

Βάρκα μετανάστες: Ανατράπηκε στον Δούναβη – Αγνοούνται 4 άτομα

Βάρκα μετανάστες: Ανετράπη βάρκα; στον Δούναβη με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να αγνοούνται.

Βάρκα μετανάστες: Τέσσερις μετανάστες αγνοούνται από εχθές βράδυ, όταν ανατράπηκε στον Δούναβη η βάρκα με την οποία προσπάθησαν να περάσουν στην Κροατία, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS). Υπενθυμίζεται, ότι το καλοκαίρι, 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ένα ποταμόπλοιο βούλιαξε στα νερά του Δούναβη. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, δέκα νεαροί μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν τον Δούναβη στην περιοχή ‘Απατιν με μικρή αλιευτική βάρκα η οποία, πιθανότατα εξαιτίας του βάρους, ανατράπηκε στο μέσον του ποταμού. Οι έξι από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή όπου εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί από αστυνομικούς που έφτασαν στην περιοχή για να διερευνήσουν άσχετη με την τραγωδία υπόθεση.

Οι διασωθέντες μετανάστες ενημέρωσαν τους αστυνομικούς για το συμβάν και άρχισε επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων με συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων της αστυνομίας που χτενίζουν τις ακτές και δυτών που ερευνούν τον βυθό. Ανάλογη επιχείρηση διεξάγεται και από την κροατική πλευρά. Από τις αρχές Νοεμβρίου παρατηρείται στη Σερβία αυξημένη ροή προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι αναζητούν τρόπο να περάσουν στην Ουγγαρία και την Κροατία. Στις 16 οργανωμένες δομές φιλοξενούνται 3.200 πρόσφυγες και μετανάστες. Επίσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, περίπου 700 μετανάστες βρίσκονται αδήλωτοι στη Σερβία και περιφέρονται συνεχώς κατά μήκος των συνόρων με την Κροατία και την Ουγγαρία. Μόνο τις πρώτες δέκα ημέρες του Νοεμβρίου αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ουγγαρία 400 μεταναστών, αναφέρουν οι σερβικές αρχές.

Βάρκα τουρίστες: H υπόθεση της τραγωδίας στον Δούναβη

Επιπλέον πτώματα βρέθηκαν περίπου 23 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του δυστυχήματος στον Δούναβη, κάποιους μήνες πριν. Ένα πτώμα βρέθηκε στη πόλη Σαζαλομπάτα, με τον αριθμό των νεκρών από το δυστύχημα με τους Νοτιοκορεάτες τουρίστες, να φτάνει τους 20. Το δυστύχημα έγινε στις 29 Μαϊου στην Βουδαπέστη, με το ποταμόπλοιο να είναι γεμάτο Νοτιοκορεάτες, που απολάμβαναν τις διακοπές τους. Η ταυτότητα του 20ου θύματος του δυστυχήματος, είναι από την Νότια Κορέα, ενώ στην συνέχεια αγνοούνταν ακόμη επτά άτομα.

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, το πτώμα που βρέθηκε είναι γυναίκας, ενώ οι Αρχές έχουν σχεδόν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρεθεί ζωντανός ένας από τους επτά που ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί. Όπως ανέφερε η αστυνομία, συνεχίζει να ανακρίνει 230 άτομα και 66 αυτόπτες μάρτυρες, προκειμένου να βρει μια απάντηση στα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες με τις οποίες έγινε το δυστύχημα στον Δούναβη, στο κέντρο της Βουδαπέστης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις