Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΣΟΕΕ τώρα αστυνομία: Αστυνομικός χτυπά διαδηλώτρια (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ τώρα αστυνομία: Αστυνομικός χτυπά διαδηλώτρια (vid)

ΑΣΟΕΕ τώρα αστυνομία: Τεταμένο είναι στο κλίμα στην ΑΣΟΕΕ από το πρωί της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου, λίγες μέρες πριν από το Πολυτεχνείο.

ΑΣΟΕΕ τώρα αστυνομία: Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που ανήρτησε στη σελίδα του στο Twitter ο «Δρομογράφος». Την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, ένας αστυνομικός των ΜΑΤ φαίνεται να επιτίθεται σε διαδηλώτρια με την ασπίδα του. Την ίδια ώρα ολόκληρη η διμοιρία του σπρώχνει προς τα πίσω την μικρή ομάδα των συγκεντρωμένων. Στη συνέχεια ο ίδιος αστυνομικός φαίνεται να κλωτσά και να χτυπά ξανά τη διαδηλώτρια, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν μολότοφ εκτοξεύτηκε προς την πλευρά των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου και άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά. Στη συνέχεια, εισέβαλαν εντός του ιδρύματος εγκλωβίζοντας περίπου 100 φοιτητές. Έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών με σκοπό να αποδυναμώσουν ομάδα νεαρών. Υπήρξαν καταγγελίες για τραυματίες φοιτητές, ο ένας μάλιστα με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Οι φοιτητές που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ΑΣΟΕΕ τραγουδούν το “Πότε θα κάνει ξαστεριά” μετά την εισβολή των ΜΑΤ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις