Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σλούκας Κεμάλ: Αρνήθηκε να κρατήσει το πανό για Ατατούρκ – Αντέδρασαν οι Τούρκοι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σλούκας Κεμάλ: Αρνήθηκε να κρατήσει το πανό για Ατατούρκ – Αντέδρασαν οι Τούρκοι

Σλούκας Κεμάλ: Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία από την κίνηση του Έλληνα διεθνούς καλαθοσφαιριστή, Κώστα Σλούκα, να μην κρατήσει το πανό που αφιερωνόταν στη μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ.

Σλούκας ΚεμάλΈνας πανικός έχει δημιουργηθεί από το απόγευμα της Κυριακής και μετά στην Τουρκία ελέω μιας κίνησης του Κώστα Σλούκα, την οποία οι «γείτονες» θεώρησαν προσβλητική. Πιο συγκεκριμένα, η χθεσινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στον Κεμάλ Ατατούρκ και στα 81 χρόνια που πέρασαν από το θάνατό του, με τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε, να ζητάει από τους παίκτες της να βγουν στο παρκέ στο πλαίσιο του αγώνα με τη Μπεσίκτας, κρατώντας ένα πανό που αναφερόταν στον Κεμάλ και έγραφε χαρακτηριστικά «θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό».

Ο Έλληνας διεθνής ήταν ο μοναδικός από τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που δε συμμετείχε σε όλο αυτό με τους οπαδούς της Φενέρ να αντιδρούν, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όσο περνούσε η ώρα και το θέμα έπαιρνε διάσταση στην Τουρκία.

Σλούκας Κεμάλ: Η αντίδραση του πρώην NBAer, Σεμίχ Ερντέν

Το σκηνικό αυτό έφερε και την αντίδραση του πρώην NBAer και Τούρκου διεθνούς μπασκετμπολίστα, Σεμίχ Ερντέν, ο οποίος σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter την κίνηση του Σλούκα. «Σλούκα, δεν θα τρως ψωμί σε αυτή τη χώρα χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας! Θα δείχνεις σεβασμό στον πρόγονο μας, τον οποίο σέβονται σε όλο τον κόσμο».

Σλούκας Κεμάλ: Η απάντηση του «Σλούκι Λουκ»

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σλούκας προσπάθησε να αντιδράσει και έδωσε τη δική του απάντηση μέσω του επίσημου σάιτ της Φενέρ. «Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα. Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και παλεύω γι’ αυτές. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ’ αυτή τη χώρα και τη γνωρίζω. Πάντα το σέβομαι αυτό. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά βρίσκομαι είμαι εδώ κάθε μέρα και παλεύω για τη Φενέρ, που εκπροσωπεί την Τουρκία».

Σλούκας Κεμάλ: Τούρκοι κατά Σλούκα, υποστήριξη από τους Έλληνες

Παράλληλα, τα σχόλια στο Twitter από Τούρκους πολίτες κατά του Κώστα Σλούκα ήταν εμετικά, προσβλητικά και ρατσιστικά κατά του παίκτη και της Ελλάδας, προκαλώντας έναν διαδικτυακό χαμό στο Twitter. Συμπαράσταση πάντως βρήκε ο Έλληνας διεθνής, ο οποίος δέχθηκε πλήθος υποστηρικτικών μηνυμάτων από συμπατριώτες του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις