Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2: Γκολ και Highlights – «Αυτοκτονία» του Δικεφάλου, θρίαμβος του «τριφυλλιού»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2: Γκολ και Highlights – «Αυτοκτονία» του Δικεφάλου, θρίαμβος του «τριφυλλιού»

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-2: Θρίαμβος για τους «πράσινους» που επέστρεψαν από την «κόλαση» στον «παράδεισο» κόντρα στον Δικέφαλο.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2Ένα από τα πιο συγκλονιστικά αθηναϊκά ντέρμπι όλων των εποχών ήταν αυτό που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League. Θριαμβευτής ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από την ΑΕΚ, εν τέλει βγάζοντας απίστευτο πάθος και με τη βοήθεια του κόσμου κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ξεκίνησε δυνατά, προσπαθώντας να «καθαρίσει» την υπόθεση «νίκη» από το πρώτο 45λεπτο και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 18′ ύστερα από ένα φανταστικό σουτ του Μιχάλη Μπακάκη το οποίο κατέληξε στο «Γ» της εστίας του Διούδη. Ο Δικέφαλος δε σταμάτησε εκεί, «πάλεψε» για να βρει και δεύτερο γκολ ώστε να δώσει ένα τέλος στη «σεμνή τελετή» και στο 36′ ο Ολιβέιρα «έγραψε» το 0-2, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2: «Άλλος» Παναθηναϊκός από το 60′ και μετά

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε και πάλι την ομάδα του Κωστένογλου να θέλει να διευρύνει ακόμα περισσότερο την απόσταση από τους «πράσινους» στο σκορ, ωστόσο η αστοχία των επιθετικών της ομάδας στοίχισε. Ο Παναθηναϊκός από το 60′ μεταμορφώθηκε και στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης ξαναμπήκε στο παιχνίδι με ωραία ατομική προσπάθεια του Μακέντα. Δύο λεπτά μετά, ο Περέα με κοντινό πλασέ έφερε το ντέρμπι στα ίσα και από εκεί και πέρα φαινόταν ότι όποια ομάδα σκόραρε θα ήταν και η θριαμβεύτρια του ντέρμπι. Η Ένωση έχασε ευκαιρίες, το ίδιο και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος εν τέλει βρήκε τη λύση στο 88′ με εκπληκτική κεφαλιά του πρώην αμυντικού του Δικεφάλου, Δημήτρη Κολοβέτσιου, ο οποίος «ζωγράφισε» το 3-2 και έβαλε «φωτιά» στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Η σπουδαία αυτή νίκη του «τριφυλλιού» έδωσε πνοή και ελπίδα για τη συνέχεια, ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε και βαθμολογική ανάσα, αφού «σκαρφάλωσε» στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκεντρώσει 12 βαθμούς σε 10 παιχνίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις