Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Φρέντι Μέρκιουρι θάνατος: Η τελευταία φωτογραφία πριν βυθίσει τον κόσμο στην θλίψη
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φρέντι Μέρκιουρι θάνατος: Η τελευταία φωτογραφία πριν βυθίσει τον κόσμο στην θλίψη

Φρέντι Μέρκιουρι θάνατος: Τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Μέρκιουρι προτίμησε να τα περάσει απομονωμένος στο πολυτελές σπίτι του στο Λονδίνο.

Φρέντι Μέρκιουρι θάνατος: Οι τελευταίες μέρες του Φρέντι Μέρκιουρι, πριν τον θάνατό του το 1991, παραμένουν ακόμα και σήμερα, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, μυστήριο. Ο frontman των Queen, υπέκυψε στη μάχη που έδωσε με το AIDS, στις 24 Νοεμβρίου, ενώ μόλις 24 ώρες πριν, είχε δημοσιεύσει μία δήλωση στην οποία επιβεβαίωσε ότι είναι θετικός στον ιό του HIV. Για αρκετά χρόνια, οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του έδιναν και έπαιρναν, όπως και οι εικασίες ότι ο Φρέντι Μέρκιουρι είχε κάνει έλεγχο για το αν είναι θετικός στον HIV και αν έχει AIDS, από το 1986.

Τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του, προτίμησε να τα περάσει απομονωμένος στο πολυτελές σπίτι του στο Λονδίνο, από το να πηγαίνει σε πάρτι και να διασκεδάζει με σελέμπριτιζ. Οι φωτογραφίες από τις σπάνιες τελευταίες εμφανίσεις του τραγουδιστή, δείχνουν πόσο βάρος είχε χάσει, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1991, ο Φρέντι Μέρκιουρι, σε φωτογραφία που απαθανατίστηκε έξω από το σπίτι του δείχνει σχεδόν σκελετωμένος.

Φρέντι Μέρκιουρι θάνατος: Εκείνο το καλοκαίρι…

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Μπράιν Μέι, ανέφερ στην Telegraph το 2013 ότι «όλοι ξέραμε ότι δεν είχε μείνει πολύς χρόνος. Ο Φρέντι ήθελε η ζωή του να είναι όσο πιο φυσιολογική γινόταν. Προφανώς, πονούσε πολύ». Στις 28 Αυγούστου, ο σύντροφος του Φρέντι Μέρκιουρι, ο Τζιμ Χάτον, το τράβηξε μερικές φωτογραφίες στον κήπο του σπιτιού του. Ο Τζιμ αργότερα έγραψε: «Εκείνο το καλοκαίρι ο Φρέντι πόζαρε για την τελευταία -δική μου- φορά».

https://www.instagram.com/p/B1t_FIdBYpn/?utm_source=ig_embed

Φρέντι Μέρκιουρι: Η Μαίρη Όστιν και η ομοφυλοφιλία

Σύντροφος του Μέρκιουρι ήταν για αρκετά χρόνια της δεκαετίας του 1970 η Μαίρη Όστιν, την οποία γνώρισε μέσω του Μπράιαν Μέι και για την οποία έγραψε και το τραγούδι Love of My Life.Αρραβωνιάστηκαν το 1973, ωστόσο η σχέση τους έληξε όταν ο Μέρκιουρι παραδέχτηκε την αμφιφυλοφιλία του. Οι δύο διατήρησαν στο εξής στενή φιλία και αργότερα η Όστιν έγινε η κύρια κληρονόμος της περιουσίας του.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Μέρκιουρι ζούσε στη Νέα Υόρκη και στο Μόναχο, όπου ηχογράφησε διάφορα άλμπουμ έχοντας σχετικά ήσυχη προσωπική ζωή. Στα μέσα της δεκαετίας μετακόμισε στο Κένσινγκτον του Λονδίνου. Σύντροφός του από το 1985 μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν ο Τζιμ Χάτον, τον οποίο γνώρισε σε ένα κλαμπ.

Τον Οκτώβριο του 1986, ο βρετανικός τύπος ανέφερε ότι ο Μέρκιουρι έκανε αιματολογικές εξετάσεις για HIV/AIDS στην κλινική Harley Street. Ο ρεπόρτερ της βρετανικής εφημερίδας The Sun, Χιου Γουάιτοου, ρώτησε τον Μέρκιουρι σχετικά με την ιστορία στο Heathrow Airport, καθώς επέστρεφε από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. Τότε, ο Μέρκιουρι αρνήθηκε ότι έπασχε από την ασθένεια. Σύμφωνα με τον σύντροφό του, Τζιμ Χάτον, ο Μέρκιουρι διαγνώστηκε με AIDS στα τέλη του Απριλίου του 1987.

Φρέντι Μέρκιουρι θάνατος: Η σκληρή ανακοίνωση

Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο τραγουδιστής έκανε ανακοίνωση στον τύπο, που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ότι έπασχε από AIDS. Μία μέρα αργότερα πέθανε στο σπίτι του. Όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν κοντά του οι γονείς του και η Μαίρη Όστιν. Ωστόσο, σε καθημερινή 24ωρη βάση μαζί του ήταν ο έξι χρόνια σύντροφός του, Τζιμ Χάτον, ο Πίτερ Φρίστοουν και ο Τζο Φανέλι.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι θεωρείται από τις πλέον κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής παγκοσμίως και ξεχωρίζει για την καλλιτεχνική του τόλμη και έμπνευση. Όπως συνήθιζε να λέει «I’m just a musical prostitute, my dear». Μία ακόμη διάσημη δήλωσή του είναι: «I won’t be a rock star. I will be a legend»…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις