Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το Instagram κρύβει τα likes: Χάος στην εφαρμογή
PLUS

Το Instagram κρύβει τα likes: Χάος στην εφαρμογή

Το Instagram κρύβει τα likes: Δεν θα αρέσει καθόλου αυτή η ιδέα στους influencers και τους brand ambassadors.

Το Instagram κρύβει τα likesΠριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μία πληροφορία, σύμφωνα με την οποία το Instagram δοκίμαζε να κρύψει τον αριθμό των like από τις δημοσιεύσεις των χρηστών. Εχθές, ο CEO του Instagram, Adam Mosseri, ανακοίνωσε στο συνέδριο Wired25 ότι την επόμενη βδομάδα θα ξεκινήσει και η δοκιμή του χαρακτηριστικού στην Αμερική.

Στα test που γίνονται μέχρι τώρα, τα like είναι κρυμμένα στο Feed, στο web και το profile των χρηστών. Ωστόσο, ο ίδιος ο χρήστης θα μπορεί να δει πόσα ακριβώς είναι τα like αφού το χαρακτηριστικό θα αποτρέπει τους τρίτους να βλέπουν αυτόν τον αριθμό. Οι δοκιμές του Instagram έχουν γίνει σε πολλές χώρες όπως ο Καναδάς, η Ιταλία, η Βραζιλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιρλανδία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία. Το χαρακτηριστικό δεν γνωρίζουμε αν θα έρθει για δοκιμή στην Ελλάδα, αν όμως δεν γίνει κάτι τέτοιο εμείς θα το γνωρίσουμε με την μαζική κυκλοφορία του.

Από κοντά και το Facebook

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι η ίδια πληροφορία σχετικά με την απόκρυψη των likes, είχε κυκλοφορήσει πριν από δύο μήνες και για το Facebook. Η ερευνήτρια, Jane Manchun Wong, είχε βρει στη δημοφιλή εφαρμογή του Facebook στο Android, κώδικα ο οποίος απευθύνεται στην απόκρυψη των like από τις δημοσιεύσεις και από αυτήν την πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι αν η διάσημη πλατφόρμα με δημιουργό τον Mark Zuckerberg αποφασίσει να προχωρήσει στην εφαρμογή του παραπάνω χαρακτηριστικού, δεν θα μπορούν οι χρήστες να βλέπουν τον αριθμό των like παρά μόνο τις αντιδράσεις. Το Facebook μάλιστα σχολίασε την πληροφορία αυτή σε μία άλλη πηγή και επιβεβαίωσε ότι όντως σκέφτεται την εφαρμογή αυτού του χαρακτηριστικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις