Αθήνα

°C

Σάββατο

23

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο 2019: 317 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο 2019: 317 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ

Μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο 2019: Το ΑΣΕΠ ολοκλήρωσε, ουσιαστικά, την πρώτη προκήρυξη και στρέφεται πλέον αποφασιστικά για να ολοκληρώσει την επόμενη.

Μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο 2019: Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πλήρωση των οργανικών θέσεων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ώστε να προχωρήσουν οι 317 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις προνοιακές δομές της χώρας, όπως ενημέρωσε την Πέμπτη την Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Παράλληλα, η κυρία Μιχαηλίδου ανακοίνωσε ότι ταυτοχρόνως θα καλυφθούν και οι ανάγκες των οργανισμών πρόνοιας σε έκτακτο προσωπικό.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώς Φωτίου, η οποία κατηγόρησε τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι πάγωσε τις προσλήψεις στους προνοιακούς οργανισμούς που είχαν προβλεφθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Μιχαηλίδου αντιγύρισε στην προκάτοχό της ότι το μόνο που παρέλαβε ήταν κενές θέσεις, υποσχέσεις και μία «κατάσταση ομηρίας».

Όπως τόνισε, ενώ αυτές οι προσλήψεις είχαν θεσμοθετηθεί το 2018, παρατάθηκαν δύο φορές και ουδέποτε εστάλησαν στο ΑΣΕΠ για να γίνει η προκήρυξη, κάτι που συνέβη από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου, κι έτσι σήμερα αναμένεται η σχετική προκήρυξη για την κάλυψη των οργανικών θέσεων. «Κάναμε σε έναν μήνα ό,τι δεν κάνατε σε έναν χρόνο. Αφού από τον Ιούλιο που αναλάβαμε επισκέφθηκα η ίδια το ΑΣΕΠ στις 13 Αυγούστου και πλέον αναμένεται η προκήρυξη εντός των επόμενων ημερών. Και μας ζητάτε και τα ρέστα», πρόσθεσε η υφυπουργός Εργασίας.

ΑΣΕΠ: Πατάει… γκάζι για 2η προκήρυξη

Η Ανεξάρτητη Αρχή έχει επεξεργαστεί παράλληλα τη δεύτερη προκήρυξη που αφορά στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (167 μόνιμοι). Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα αποσταλεί το τελικό κείμενο στο αρμόδιο υπουργείο για την οριστική συμφωνία. Σημειώστε ότι ο νέος διαγωνισμός αφορά στην πρόσληψη υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι για μόνιμες θέσεις οφείλουν να γνωρίζουν:

Η πρώτη προκήρυξη που θα εκδοθεί αφορά στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Η δεύτερη το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Στόχος του ΑΣΕΠ είναι και η δεύτερη προκήρυξη να έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις