Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαραθώνιος Αθήνας Γκελαούζος: Δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας της ιστορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Μαραθώνιος Αθήνας Γκελαούζος: Δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας της ιστορίας

Μαραθώνιος Αθήνας Γκελαούζος: Από την πρώτη στιγμή, ο Έλληνας αθλητής είχε τη στήριξη των οπαδών του Παναθηναϊκού, καθώς σε αρκετά σημεία της διαδρομής υπήρχαν φίλοι του «τριφυλλιού» που τον αποθέωναν.

Μαραθώνιος Αθήνας Γκελαούζος: Μεγάλη επιτυχία για τον Έλληνα πρωταθλητή Κώστα Γκελαούζο, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με χρόνο 2:19.02 και έγινε ο δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας όλων των εποχών στην Αυθεντική Διαδρομή, πίσω από τον Νίκο Πολιά, που έχει το 2.17.56 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.  Την ίδια ώρα, ο Γκελαούζος κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, με δεύτερο τον Παναγιώτη Καραϊσκο.

Ο κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος αυτή τη στιγμή είναι αθλητής του Παναθηναϊκού και γνωστός για τα φίλαθλα αισθήματα του προς τους πράσινους. Από την πρώτη στιγμή, ο Έλληνας αθλητής είχε τη στήριξη των οπαδών του Παναθηναϊκού, καθώς σε αρκετά σημεία της διαδρομής υπήρχαν φίλοι του «τριφυλλιού» που τον αποθέωναν. Πρώτος τερμάτισε ο 42χρονος Κενυάτης δρομέας Τζον Κιπκορί Κόμεν, με χρόνο 2 ώρες, 16 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο, επίσης Κενυάτης, Φελισιέν Μουχιτίρα με χρόνο 2:16.43.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της 37ης διοργάνωσης ξεκίνησε από χθες, Σάββατο, με τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και συνεχίστηκε. Οι συμμετοχές στους αγώνες της διοργάνωσης ξεπέρασαν τις 60.000 – από τις 55.000 πέρυσι (105 χώρες).

Μαραθώνιος Αθήνας: Κώστας Γκελαούζος
Μαραθώνιος Αθήνας: Τεράστια η συμμετοχή

Η διοργάνωση διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη. Εκτός από ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός είναι μια γιορτή για ολόκληρη την Αττική με πολύ μεγάλη επίδραση στην προβολή της χώρας διεθνώς.

Περισσότερες από 20.000 συμμετοχές στον Μαραθώνιο Δρόμο, 12.000 στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ και άλλες 20.000 στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ αποτέλεσαν τον βασικό κορμό του αγώνα, ενώ περισσότεροι από 8.000 δρομείς, παιδιά και αθλητές Special Olympics συμμετείχαν στους μικρότερους αγώνες (9 Αγώνες Παιδιών σε όλη τη διαδρομή του μαραθωνίου, Αγώνας Special Olympics και ο Τελικός του Run Greece).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις